На сайті Рівненської міської ради 18 червня зареєстрували петицію про те, щоб встановити у місті пам’ятник Джорджу Флойду – афроамериканцю, який загинув 25 травня 2020 року, після того як поліцейський із Міннеаполісу Дерек Шовін притиснув йому коліном шию, тримавши її понад 8 хвилин, поки Джордж лежав обличчям до землі.

Читайте також: Прирівняв учасників Революції Гідності до чорношкірих злочинців: одіозний нардеп подав до ВР шокуючий законопроект (відео)

Про це йдеться на Instagram-сторінці "Типове Рівне".

Авторка петиції пропонує кілька локацій для встановлення: на території Національного університету водного господарства та природокористування, девчиться велика кількість темношкірих студентів; неподалік території самого університету, на перехресті вулиць В.Чорновола та С. Бандери на невеликій площі на території біля входу в парк, де також проходить велика кількість студентів та жителів міста.

"Пам’ятник збагатить наше місто, де проживає безліч національностей, в тому числі і африканці, культурним надбанням і продемонструє усьому світу, що Рівне та рівняни не стоять осторонь світових, глобальних і культурних тенденденції та важливих потрясінь", – пише авторка петиції.

На цей час петицію підписали вже три людини.

Читайте також: Ілля Кива звернувся до Епіфанія "канонізувати невинно убієнного Флойда" та прирівняв його до Небесної сотні

Нагадаємо, Джорд Флойд був затриманий 25 травня після того, як продавець супермаркету запідозрив, що чоловік розплатився з ним підробленою купюрою. Один з поліцейських притиснув шию 46-річного афроамериканця до бетону коліном. При цьому затриманий намагався сказати, що не може дихати. Наступного дня чорношкірий чоловік помер.

Після смерті Флойда в десятках американських міст почалися масові протести проти поліцейського свавілля. У деяких випадках вони супроводжуються заворушеннями, сутичками з поліцією, мародерством і погромами. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook