Лучанин Ілля Токаренко виявив, що президентський Блок Петра Порошенка "Солідарність" набирає людей для збору персональних даних перед виборами через відомий сайт OLX. У вакансії зазначається, що це робота на виборах. Ніяких інших деталей не зазначається.

Читайте також: Волиняни отримують "листи щастя" від Порошенка: що в них є і яка мета розсилки (Фото)

Роботодавець телефоном пояснила, що це звичайне соцопитування, а не агітація. Необхідно пройти по домівках і заповнити з людьми анкету. Зокрема, респонденти мають надати прізвище, ім'я, по-батькові, адресу проживання, номер телефону і т.п.

За 50 заповнених анкет з достовірною інформацією платять 1000 грн. Втім, хто платить і з яких джерел надходять кошти незрозуміло. Відтак діяльність таких роботодавців фактично є порушенням закону.

Окрім того, роботодавець, не хотячи, все ж розкрила, що вона працює на БПП і навіть в анкеті є питання про оцінку роботи Петра Порошенка. Вона наголосила, що варто ставити питання про нього, як чинного президента, а не кандидата.

Читайте також: На Волині поліція покриває агітаторів Порошенка, які займаються незаконними діями

Цікаво, що, по суті, даний штаб БПП є підпільним, адже роботодавець не схотіла розповідати як знайти офіс навіть потенційному працівнику, а лиш назвала адресу будинку.

"Ну ось повільно та впевнено наближаються вибори в Україні. Не дивлячись на скандал і оприлюденнням плану провладної більшості стосовно так званих опитувань, план все ж працює і доволі успішно. Нещодавно мені повідомили, що на сайті з об'явами ОLХ набирають працівників на вибори. Це вже, напевне, той пік демократії, на який очікували Українці. Я не повірив, бо працювавши у різних штабах політичних партій, мені навіть в голову не припадала така думка, щоб брати неперевірених людей на роботу. Однак, як вже всі чудово зрозуміли, це не зовсім робота.

Звісно мене більш цікавили факти таких недолугих наймів на роботу на Волині, однак об'яви з Волині пропали. Але все ж знайшлися в інших областях.

Послухайте уважно мою сьогоднішню розмову з представником однієї з політичних партій у Дніпрі (не буду називати, почуєте самі). Це шедеврально. Головне акцент на чому робить "роботодавець". Ви не переживайте, супсидії не знімуть і нікуди ваші данні не підуть.

Виникає цілком логічне питання, а звідки ці гроші, раз вони не обліковуються? Чому десятки мільйонів чорних гривень гуляє просто серед людей, за сумнівну роботу, яку представникі штабів і роботою не називають і говорять що в них всі на добровільних початках. Уважного прослуховування радіоп'єси під назвою "Штуку – за п'ятдесят душ", – написав Ілля Токаренко у facebook, додавши запис телефонної розмови.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook