Громадських активістів, які поширювали інформаційні листівки про зловживання директора КП «Луцькводоканал», побили невідомі зловмисники. Попередньо, у активістів виникла словесна перепалка з чоловіком, у якому опізнали депутата Луцької міської ради, «праву руку» чинного Луцького міського голови, керівника депутатської групи «Рідне місто» Євгенія Ткачука.

Інцидент трапився сьогодні, 13 листопада. Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіли, власне, самі постраждалі.

Так, вранці на вулиці Кравчука громадські активісти роздавали листівки про зловживання та махінації на ДКП «Луцьктепло», до яких причетний, на їхню думку, Луцький міський голова Микола Романюк. Тоді ж близько 10.30 ранку до них підійшов високий, худий, лисий чоловік, який намагався вирвати з рук активістів листівки, двічі шарпав активістів, погрожував кримінальними справами. Згодом він сів у свій автомобіль – чорний позашляховик «Land Cruiser», державний номер якого розпочинається символами АС 7776.

Згодом, цей же чоловік на цьому ж автомобілі з’явився в районі ЛПЗ. Там, інші активісти роздавали листівки про зловживання та фінансові махінації на КП «Луцькводоканал». Нагадаємо, за фактом розкрадання мільйонів керівництвом «Луцькводоканалу» відкрили кримінальне провадження. Правоохоронні органи з'ясовують, де зниклі з «Луцькводоканалу» 1,7 мільйона.

У чоловікові, який до них підійшов, активісти упізнали, що це був депутат Луцької міської ради, керівник промерської депутатської групи Євгеній Ткачук.

Активістів, які на вулиці Бенделіані та бульварі Дружби Народів роздавали інформаційні матеріали, він звинувачував у розповсюдженні брехні і намагався ці листівки забрати. Мотивував він це тим, що, на його думку, ці матеріали можуть зашкодити авторитету чинного міського голови Миколи Романюка.

Близько години Євгеній Ткачук, зі слів учасників інциденту, спостерігав за активістами, а потім поїхав на своїй автівці. Згодом, за активістами продовжували слідкувати інші невідомі особи з автомобіля «Citroen», державний номер АС 8495 АА, кажуть вони.

Пообіді активісти знову вийшли роздавати листівки. Але до них підійшла група невідомих осіб і жорстоко їх відлупцювала.

Постраждалі розповідають, що одного з них повалили на землю і почали гамселити по обличчю і тулубу. «Дісталося» від нападників і його колезі. Зрештою, постраждалим вдалося втекти в прилеглий магазин «Салют» і зачинитися, а зловмисники їх наздоганяли і намагалися відчинити двері. Випадкові свідки почали кричати про те, що люди Романюка б’ють активістів.

 

За викликом свідків на місце події оперативно виїхали поліцейські та представники ГФ «Варта порядку». Постраждалі кажуть, що правоохоронці після того, як взялися опитувати свідків і почули, що до цього може бути причетний депутат міської ради, намагалися справу зам’яти.

 

 

 

На жаль, кажуть активісти, облич нападників вони не запам’ятали, хоча їхні силуети видно на камерах спостереження прилеглого магазину. Наразі на місці працюють правоохоронці.

Нагадаємо, це вже не перший подібний інцидент у місті. Так, минулого тижня представників Радикальної партії, які розповсюджували інформаційні матеріали про зловживання та фінансові махінації на ДКП «Луцьктепло», облили зеленкою. А вчора до редакції видання звернулася жінка, яку побили під час зустрічі Миколи Романюка з виборцями, після декількох питань.