На 42-й сесії Луцької міськради депутати говорили про перевиконання бюджету міста на суму 66 млн грн. Обранці громади пояснили, звідки взялась така чимала сума і на що вона буде витрачена.

Читайте також: Депутат Луцькради публічно заявив про погрози від Степана Івахіва

Член бюджетної комісії, голова фракції "Самопоміч" Тарас Шляхтич виокремив основні джерела, завдяки яким вдалось перевиконати бюджет.

"Основне – це сплата податків. Переважна частина цих грошей – це відрахування, які йдуть з кожної заробітної плати. Левова частка з 66 млн грн – це податки на доходи фізичних осіб, які залишаються в бюджеті міста і розподіляються на видатки розвитку і т. п. Наприклад, кошти йдуть на ремонт доріг, прибудинкових територій, інфраструктури парків, освітлення і т. д. 

Читайте також: У Луцьку назріває скандал через будівництво житлового будинку на території шкільного подвір'я

Окрім того, наповнювачем бюджету є земельний податок, акциз з палива та спирто-горілчаних виробів.

Дійсно, за перший квартал 2018 року перевиконання бюджету вийшло більшим за той самий період 2017 року. Безумовно на це впливає і реформа децентралізації, в результаті якої відбувся перерозподіл надходжень від податків. Тобто, почалось краще наповнення бюджету. Цей процес почався у 2015 році. Зараз це в рази більші суми. Перевиконання, думаю, в середньому зростає на 50 млн грн щороку.

Також на перевиконання бюджету впливає і зростання зарплат", – зазначив Шляхтич.

У свою чергу член бюджетної комісії і фракції "Народний контроль" Павло Данильчук заявив, що він не може вплинути на розподіл коштів і навряд лучани помітять, куди пішли ці 66 млн грн. Депутат, який зарекомендував себе популістом і неробою, продовжує скаржитись на те, що не може ні на що вплинути. Павло Данильчук не втрачає нагоду покритикувати владу навіть при обговоренні реальних успіхів, підтверджуючи, що налаштований лише на деструктив.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter