Яка хвороба "косить" волинських митників після звільнення; На Волині раптово помер молодий військовослужбовець; У центрі Луцька горіла квартира, є постраждалі – ЗМІ; П'ять чоловік від волинського олігарха погрожували помічнику кандидата в нардепи від "Слуги народу"; На Волині чоловік вбив доньку АТОвця: вбивця – у психлікарні − такими були головні новини Волині та міста Луцьк у четвер, 11 липня.

Читайте також: Керівника волинського фонду затримали на хабарі у Луцьку (фото)

Яка хвороба "косить" волинських митників після звільнення

Усіх чиновників, які заступають на високі посади повинен ретельно оглядати лікар. Чи міцне у них здоров'я. Особливо ДФСників. Всі ми пам’ятаємо, яка біда сталася з Головою ДФС України Романом Насіровим, коли його звинуватили у розтраті державних коштів. Бідолаха мало не вмер прямісінько у стінах феміди. Зрештою дуже часто високопоасадовці балансують поміж раєм і землею. Особливо стає зле, коли їм одягають кайданки, або ж хочуть звільнити, усунути від годівниці. Саме така біда сталася з начальником волинської митниці. 

Закон як дишло, куди повернеш туди й вийшло. Вчора з'явилася інформація про те, що звільнили начальника Волинської митниці. А вже сьогодні журналісти з’ясували, що насправді начальника волинської митниці звільнили за останніх півроку вже вдруге, попри це двічі звільнений посадовець якимось дивом таки продовжує очолювати митницю. Більше того, у нас тепер два начальники митниці Євген Шелігацький, який має статус виконуючого обов’язки і Віктор Кривіцький, якого кілька місяців тому зі скандалом та мітингами звільняли у Києві. І тепер не зрозуміло кого тут на Волині мають звільняти. Ніби Шельгацького, бо ж він керує митницею.

І ніби Кривіцького, бо ж він досі виявляється очолює Волинську митницю.

Більш детальніше читайте ТУТ.

Читайте також: Очільника Волинської митниці звільнили з посади

На Волині раптово помер молодий військовослужбовець

На Волині помер 35-річний військовослужбовець.

"Сумна звістка надійшла в Рожищенський район. Зупинилося серце колишнього військовослужбовця, жителя села Щурин Рожищенського району – Сироти Сергія Ярославовича, 28.05.1984 року народження. Громада району та Рожищенська райдержадміністрація висловлюють співчуття рідним та близьким покійного", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Померла важкохвора мати волинського героя АТО

У центрі Луцька горіла квартира, є постраждалі – ЗМІ

У Луцьку горіла квартира в будинку, що на проспекті Волі, 41.

Пожежа трапилася у четвер, 11 липня у квартирі на першому поверсі. 

На місці працювали рятувальники і швидка допомога. 

Зі слів очевидців, внаслідок пожежі постраждав чоловік з інвалідністю, який перебував у помешканні.

Його госпіталізували.

Читайте також: Що відбувається у Волинській ДФС після обшуків

П'ять чоловік від волинського олігарха погрожували помічнику кандидата в нардепи від "Слуги народу"

П’ятеро невідомих чоловіків, які приїхали на автівці, зареєстрованій на підприємство "Пан Курчак", погрожували помічнику кандидата в народні депутати.

Так, 11 липня близько 7.30 ранку додому до помічника кандидата в народні депутати від "Слуги народу" Вячеслава Рубльова Владислава Майбороди приїхали п’ятеро невідомих чоловіків, які йому погрожували та намагались спровокувати бійку, повідомляє прес-служба кандидата у нардепи.

"Вони постукали в двері і сказали, що приїхали щодо роботи, тому мої рідні їм відкрили. Пізніше вони намагалися викликати мене на вулицю "поговорити". Сказали, що від Сергія Мартиняка. Вони заявили, що я нібито залякую людей, аби вони не продавали голоси. Адже скуповувати виборців 20 округу – їхня робота", – розповів Влад Майборода.

Та додав, коли він вийшов з ними на вулицю, то чоловіки намагалися його затягнути в машину та погрожували фізичною розправою. Цьому зашкодили батьки хлопця, які відтягнули від нього невідомих та зчинили галас, який чули сусіди.

"Ті, хто приїхали, мені сказали: "Побачимо, що з тобою буде, – додав Влад. – Ми викликали поліцію та подали заяву в правоохоронні органи".

За словами кандидата в народні депутати від партії "Слуга народу" Вячеслава Рубльова, помічником якого є Влад Майборода, це сталось тому, що чоловіки, які представляють його опонента, дізналися про результати соцопитування.

"Вибори через тиждень, і у когось здають нерви. У нас є результати соцопитування, згідно яких в мене рейтинг вищий на 10%, ніж у мого найближчого конкурента, чинного нардепа. Ми працюємо і агітуємо чесно, не купуємо виборців, а лише спілкуємось з людьми. І ніщо не виправдовує вчинків цих людей", – зазначив Вячеслав Рубльов.

Читайте також: Виборчий кодекс прийнятий: що передбачає документ і як голосувати по-новому

На Волині чоловік вбив доньку АТОвця: вбивця – у психлікарні

Чоловіка, який 29 листопада минулого року зарізав свою куму, доньку атовця Яну Кривицьку, триматимуть у психлікарні в Олиці до 9 вересня цього року. 

Нагадаємо, уранці 29 листопада минулого чоловік під час конфлікту у себе вдома завдавав ножові удари знайомій, 29-річній Яні Кривицькій, аж поки вона не вибігла надвір. Через численні колено-різані поранення жінка померла. У померлої залишилася сиротою малолітня дівчинка. Яна Кривицька – донька атовця з Нововолинська Валерія Степанюка

Судово-психіатрична експертиза засвідчила, що громадянин у момент скоєння злочину перебував у стані неосудності через наявне у нього психічне захворювання. 

В ухвалі суду йдеться про те, що термін обраного раніше запобіжного заходу (поміщення до психлікарні) закінчується 18 липня. Утім, судове слідство ще не завершили, тож не перестали існувати певні ризики. Через це правоохоронці просили суд продовжити запобіжний захід у вигляді поміщення до психлікарні Олики на 60 днів (до 5 вересня). Суд задовольнив таке клопотання.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook