У Луцьку затримали жінку з мертвою дитиною у сумці; На Волині відбувся перший в Україні аукціон бурштину; Директор Луцького пологового будинку отримує майже 100 тисяч зарплати; Агенти Медведчука, корупціонери і рейдери: хто вони – ляльководи луцьких мітингів; У Луцьку стане більше зупинок міського транспорту; Вулицями Луцька з наступного тижня курсуватиме два нових тролейбуси; У місті на Волині злодії винесли з будинку 20 мільйонів; Кандидат в мери Луцька від "Слуги народу" Бондарук знову цинічно збрехав лучанам; Стало відомо, хто керуватиме шпиталем, в якому лікуватимуть хворих на COVID-19 у Луцьк; У дитячому садочку в селі біля Луцька отруїлися 17 дітей; Спіймали та не звільнили: головний лікар луцького пологового брав хабарі – такими були головні новини Волині 16 жовтня.

Читайте також: Тільце було холодне: мертва дитина, яку у Луцьку знайшли в пакеті на зупинці, була новонародженою

У Луцьку затримали жінку з мертвою дитиною у сумці

У Луцьку на проспекті Відродження, на зупинці "Луцька міська клінічна лікарня", перехожі помітили жінку з підозрілою поведінкою.

На місце викликали правоохоронців, які затримали підозрілу особу. У сумці жінки поліція виявили мертву дитину. Про це виданню "Під прицілом" повідомили очевидці.

Інцидент трапився сьогодні, 16 жовтня, близько 17-ої години. Наразі не відомо, чи це дитина затриманої жінки. Жінка не йде на контакт.

На Волині відбувся перший в Україні аукціон бурштину

На Волині сьогодні, 16 жовтня, відбувся перший в Україні відкритий аукціон з продажу бурштину, який здобуло за місяць роботи комунальне підприємство "Волиньприродресурс". Торги пройшли у приміщенні Волинської обласної ради. Аби стати учасниками публічних торгів потрібно було попередньо пройти реєстрацію та зазначити кількість та фракцію бурштину, яка зацікавила покупця.

Загалом, за результатами відкритого аукціону, як повідомляє облрада, було продано 627 кілограмів  бурштину на загальну суму 21 мільйон 650 тисяч гривень або 763 тисяч 675 доларів.

Читайте також: Тіло дитини, яке знайшли у пакеті, відправили на експертизу: повідомили деталі моторошної знахідки у Луцьку

Директор Луцького пологового будинку отримує майже 100 тисяч зарплати

Директору КП "Луцький клінічний пологовий будинок" Михайлу Токарчуку, залежно від місяця, нараховують близько 100 тисяч гривень заробітної плати. Для прикладу 106 та 116 тисяч гривень йому нараховано за травень і серпень, 84 і 73 тисячі – за червень і липень.

При тому, що директор медзакладу отримує чималу зарплатню. Зокрема, 106 та 116 тисяч гривень йому нараховано за травень і серпень, 84 і 73 тисячі – за червень і липень. У той час коли молодший медичний персонал отримує не набагато більше "мінімалки", а зарплати лікарів не набагато більші за зарплати медсестер і санітарок.

Агенти Медведчука, корупціонери і рейдери: хто вони – ляльководи луцьких мітингів

На сьогоднішній день ситуація в Україні із рівнем захворюваності на коронавірусну інфекцію щодня погіршується. Тому, відповідно до доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, місцевій владі у всіх регіонах необхідно докласти максимум зусиль задля збільшення додаткових ліжко-місць з підключенням до кисневих точок. Тому, Луцькою міською радою було прийняте надважливе рішення – про розгортання тимчасового інфекційного госпіталю для лікування хворих на COVID-19 в окремому корпусі Луцького пологового будинку, адже переобладнати його – наразі найшвидше та найбільш ефективно.

Госпіталь для лікування хворих на коронавірус буде обладнаний в окремому корпусі, у якому буде наявний окремий вхід та окрема вентиляція, що унеможливить контакт із коронахворими та перенесення інфекції. Інші ж два корпуси пологового будинку і надалі прийматимуть породіль.

Читайте також: У Луцьку розпочинають опалювальний сезон

У Луцьку стане більше зупинок міського транспорту

У Луцьку побільшає зупинок громадського транспорту. Про це йшлося у п’ятницю, 16 жовтня, під час засідання виконкому Луцькради.

Нагадаємо, вулицею Кравчука перевезення пасажирів забезпечують автобусним маршрутом № 31 "ТЦ Слон – с. Боголюби (філія обллікарні". Жителі навколишніх будинків звернулись до депутата міської ради Юрія Безпятка щодо облаштування зупинок громадського транспорту.

Вулицями Луцька з наступного тижня курсуватиме два нових тролейбуси (фото)

У Луцьку з наступного тижня курсуватиме два нові тролейбуси. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міського голови Луцька Ігор Поліщук.

"Ось таких два красені вже проходять випробування і обкатку. На наступному тижні приймаємо на КП "ЛПЕ" та ставимо на маршрут.

Кондиціонер, м‘який салон, доступність для людей з інвалідністю, USB-зарядки, м‘який та тихий хід і чудовий дизайн, створений саме для нашого міста.

Читайте також: У Луцькому районі автомобіль збив жінку, потерпілу госпіталізували

У місті на Волині злодії винесли з будинку 20 мільйонів

На Волині невідомі обчистили житловий будинок та винесли з нього 20 мільйонів гривень. Інформацію підтвердили і у поліції Волинської області.

Інцидент трапився вчора, 15 жовтня. Як стало відомо, невідомі особи проникли в квартиру в одному з житлових будинків у Ковелі та викрали звідти гроші в різній валюті – долари, євро, польські злоті – на суму близько 20 мільйонів гривень.

Кандидат в мери Луцька від "Слуги народу" Бондарук знову цинічно збрехав лучанам

Ідею облаштування тимчасового госпіталю для лікування хворих на коронавірус волинян в окремому корпусі Луцького пологового будинку підтримав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Проте, кандидат на посаду мера Луцька від партії "Слуга народу" Роман Бондарук, скориставшись ситуацією та хвилюванням трудового колективу пологового будинку, ввів в оману людей та заявив протилежне.

Про це повідомила виконувачка обов'язків начальника управління охорони здоров'я Волинської ОДА Людмила Тимощук.

Вчора, 15 жовтня перед міською радою Роман Бондарук заявив колективу пологового будинку про те, що, буцімто, питання про облаштування госпіталю зняли з порядку денного.

Читайте також: Тіло волинянина, який загинув у Німеччині, привезли на рідну землю

Стало відомо, хто керуватиме шпиталем, в якому лікуватимуть хворих на COVID-19 у Луцьку

У Луцьку працюватиме госпіталь для лікування хворих на коронавірус. Про це йшлося у п’ятницю, 16 жовтня, під час брифінгу в ОДА.

Т.в.о. начальника обласного управління охорони здоров’я Людмила Тимощук зазначила, що офіційного рішення щодо "перекваліфікації" корпусу пологового в інфекційний госпіталь нині немає з МОЗ. Однак, за її словами, таке погодження не потрібне.

У "коронавірусному" шпиталі за контрактом будуть працювати медики зі всіх закладів, що є на території міста. Виконуватиме обов’язки керівника головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич, яка й набиратиме персонал.

У дитячому садочку в селі біля Луцька отруїлися 17 дітей (відео)

У Княгининку отруїлося 17 дітей. Батьки підозрюють, що це може бути харчове отруєння після відвідин дитячого садочку. У виховному комплексі поки що ситуацію не коментують. Однак, Держпродспоживслужба вже проводить перевірку в дошкільному закладі.

Зі слів батьків, до дитячого садочка із 20 дітей прийшли всього 3. Інші 17 після відвідин садочка 13 жовтня почали жалітися на біль у животі, а під вечір з'явилися усі симптоми харчового отруєння, включно із блювотою. У самому дитячому садку була перевірка Держпродспоживслужби. Проте, пояснити, щосталося у дитячому закладі, так ніхто іне зміг.

Спіймали та не звільнили: головний лікар луцького пологового брав хабарі

Головний лікар Луцького пологового будинку Михайло Токарчук, який в час розпалу пандемії саботує утворення тимчасового інфекційного госпіталю в окремому корпусі пологового будинку, в 2011 році був спійманий на вимаганні і отриманні хабара, при чому таких інцидентів було аж 27.

Ця історія трапилась в 2011 році. Як повідомили тоді в прокуратурі, посадовець вимагав хабар від жителя обласного центру за сприяння в госпіталізації його вагітної дружини до згаданого лікувального закладу без наявності направлення лікувально-профілактичних закладів. Про це повідомили в управлінні зв'язків з громадськістю МВС.

Задокументовано ще 27 фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму 30 тисяч гривень (тоді це було майже 4 тисячі доларів).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook