За прах померлої від коронавірусу волинянки італійці просять 2500 євро; Позитивний результат тесту: у волинянина виявили коронавірус; На Волині можуть запровадити надзвичайну ситуацію; На Волині виготовляли фальсифікат популярного антисептика; Молодий волинянин зник дорогою додому з Києва − такими були головні події Волині та Луцька у суботу, 21 березня.

Читайте також: Сьогодні − 5 річниця страшної загибелі капітана з Волині Віктора Мандзика (відео)

За прах померлої від коронавірусу волинянки італійці просять 2500 євро – соцмережі

В Італії померла від коронавірусу уродженка селища Іваничі.

У коментарі Людмила розповіла, що померла – Ніна Омельчук 1961 року народження. Працюючи в Італії, доглядала за жінкою в місті Бергамо, провінція Ломбардія.

"Померла моя родичка, заражена короновірусом, яка працювала в Італії. Сама з Іванич", – йдеться у дописі.

Як розповідають, жінка тиждень лежала в комі та була підключена до штучної вентиляції легень.

Також, як повідомила Ілона Клим з Нововолинська, відомо про три випадки смерті українських заробітчан в Італії. Крім того, за її словами "італійці за відправленя праху додому просять 2500€", − пише вона у коментарях.

Читайте також: У соцмережах створили чати для лучан та жителів Волині, які можуть підвозити медиків чи правоохоронців

Позитивний результат тесту: у волинянина виявили коронавірус

У чоловіка, жителя села Липини, що неподалік Луцька, який нещодавно повернувся з Франції експрес–тест встановив наявність коронавірусу Covid–19.

Про це повідомив очільник департаменту охорони здоров’я Ігор Ващенюк.

"Результат експрес-тесту – позитивний. Проводять лабораторні дослідження", – зазначив він.

Очільник Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський підтвердив цю інформацію, проте наголосив, що експрес–тест має значний відсоток похибки.

"Всі остаточні результати – після проведення лабораторного дослідження", – резюмував він.

Перший випадок захворювання на COVID-19 у Луцьку виявили у мешканця села Липини Луцького району. Чоловік приїхав з-за кордону і мав відповідні для коронавірусної інфекції симптоми. Вірус підхопив один з керівників відомого у Луцьку та на Волині підприємств.

Читайте також: Депутати у Луцьку та на Волині виділили 120 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом

На Волині можуть запровадити надзвичайну ситуацію, − ЗМІ

У Волинській області можливе запровадження надзвичайної ситуації.

Стало відомо, що керівництво області  веде перемовини з правоохорониими органами.

Такі дії пов’язані з тим, що 21 березня, у Луцьку офіційно підтвердили перший випадок зараженням коронавірусною інфекцією COVID-19 експрес-тестом. Якщо коронавірус буде підтверджено лабораторно у Києві, на Волині можуть оголосити надзвичайну ситуацію уже від завтра.

Читайте також: Не працював світлофор через відсутність електроенергії: повідомили деталі ДТП на Волині (фото)

На Волині виготовляли фальсифікат популярного антисептика (фото)

На Волині виявили підпільне виробництво й вилучили фальсифіковані антисептики на суму 2 мільйони гривень.

В умовах пандемії коронавірусу знаходяться спритники, для яких власна нажива – важливіша за здоров'я і безпеку ближнього. Аби набити кишені й заробити на страхах та ажіотажі – вони готові на обман та фальсифікацію.

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області працівниками У СБУ у Волинській області у рамках розслідування кримінального провадження про незаконні оборудки з підакцизними товарами та марками акцизного податку (ч. 2 ст. 204 та ч. 2 ст. 199 КК України) задокументовано злочинну діяльність групи осіб, які налагодили виготовлення з етилового спирту, що перебуває в незаконному обігу, лікарського засобу, призначеного для дезінфікуючих заходів.

Щодня підпільний цех виготовляв до 15 тонн контрафактного антисептика на суму 1,5 млн грн. та збував його.

Учора, 20 березня 2020 року, правоохоронці затримали на межі Волинської області вантажівку із 20 тоннами фальсифікованої продукції на суму понад 2 млн грн.

Читайте також: На Волині здійснили масштабну перевірку масла: які марки продавали фальсифікат

Молодий волинянин зник дорогою додому з Києва (фото)

Співробітники Локачинського відділення поліції встановлюють місцезнаходження громадянина Ящука Юрія Сергійовича, 06 травня 1988 року народження,  жителя села Холопичі.

Чоловік 16 березня 2020 року маршрутним таксі сполученням "Київ-Луцьк" мав  приїхати  додому. Однак, додому не повернувся та на даний час місце перебування його невідоме.

Прикмети: 30-35 років, зріст 175 см, спортивної статури, волосся темне, коротке, ніс прямий, брови прямі, губи тонкі, очі карі, шкіра смуглявого кольору.

При собі мав рюкзак чорного кольору та сумку з одягом.

У разі отримання будь-якої інформації щодо безвісти зниклого волинянина поліція просить негайно повідомити до поліції за адресою: 45000 смт. Локачі,  вул. Миру 1, Локачинське відділення поліції, або за тел. +380974737730 чи 102.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook