Самозахоплення земельних ділянок та свавілля: Підгайцівську сільраду звинувачують у махінаціях; У Луцьку посеред ночі викрали автомобіль; На Волині – смертельна аварія: один підліток загинув, дівчина – у лікарні; На Волині під час розпилювання деревини трагічно загинув чоловік; Луцьку Instaблогерку-шахрайку зганьбили на всю країну − такими були головні події Волині та Луцька у понеділок, 22 лютого.

Читайте також: На Волині поблизу міськради обвалилася земля (фото)

Самозахоплення земельних ділянок та свавілля: Підгайцівську сільраду звинувачують у махінаціях

До Луцької районної ради зі скаргою на незаконну діяльність Підгайцівської сільської ради звернувся мешканець Луцька Віктор Прищепа

За його словами, у 1990 році рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради народних депутатів йому, як працівнику Луцького автотранспортного підприємства 10727, було виділено земельну ділянку площею 0,08 га у селі Діброва під садівництво та городництво. Увесь час він доглядав та обробляв землю, висадив фруктові дерева.

Логічно, що у 2017 році пан Прищепа звернувся до Підгайцівської сільради для приватизації згаданої ділянки, однак, за словами Віктора Прищепи, голова Юрій Семенюк звинуватив його та ще 122 членів садового товариства "Струмівка" у самозахваті землі загальною площею 7,43 гектара.

У лютому 2018 року Підгайцівська сільська рада своїм рішенням відмовила усім 123 громадянам у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у зв’язку з тим, що вони знаходяться в охоронній зоні ліній електропередач і, мовляв, самовільно зайняті жителями Луцька без будь-яких дозвільних документів. У тому ж рішенні зазначено, що ці ділянки заплановано передати у власність учасникам АТО.

Читайте також: Як Волинський Держгеокадастр дерибанить землі за закритими дверима

У Луцьку посеред ночі викрали автомобіль (фото)

У Луцьку з суботи на неділю, на проспекті Соборності, 24 викрали легковик Audi A6. Про це повідомив власник легковика Микола Богатко.

Подія трапилася в ніч з суботи на неділю 21 лютого близько 3 години.

"Авто виїхало з двору о 3:19 ночі з суботи на неділю. Стояло в дворі на проспекті Соборності, 24. Автомобіль темно-синього кольору", – розповів власник викраденого авто.

Інформацію підтвердили у пресслужбі ГУНП у Волинській області, зазначивши, що до правоохоронних органів надходило повідомлення про те, що з двору будинку зник автомобіль Audi A6. Відомості відповідним чином зареєстровані. Нині правоохоронці встановлюють місцезнаходження авто та причетних до заволодіння ним осіб.

Читайте також: На Волині у пожежі мало не загинув 64-річний чоловік, потерпілий – у реанімації

На Волині – смертельна аварія: один підліток загинув, дівчина – у лікарні

Автопригода трапилася у суботу, 20 лютого, на автодорозі у селі Білин Ковельського району. 

За кермом автомобіля Ford перебував 35-річний житель району. Керуючи транспортним засобом у стані сп’яніння, водій здійснив наїзд на  пішоходів, які перебували за межами проїжджої частини.  

У результаті ДТП 17-річний житель Ковельського району загинув на місці. Ще одну постраждалу, 15-річну дівчину, з тілесними ушкодженнями госпіталізували у відділення травматології Ковельської районної лікарні.

Водія затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою.

Читайте також: У Луцьку – ДТП: зіткнулися два автомобілі

На Волині під час розпилювання деревини трагічно загинув чоловік

У селі Літогоща Рожищенського району трапився нещасний випадок: чоловік загинув під час розпилювання деревини. Трагедія сталась 21 лютого близько 16 години.

Під час розпилювання деревини 47-річний чоловік впав під пилку та отримав травми несумісні із життям.

Тіло направили на судово-медичну експертизу. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 з приміткою "Нещасний випадок".

Наголошують, що чоловік не був працівником підприємства, а лише з дозволу керівника виконував для себе певну роботу.

Читайте також: Підприємець з Волині намагався контрабандою вивезти деревину акації

Луцьку Instaблогерку-шахрайку зганьбили на всю країну (відео)

Вони заробляють знімаючи своє життя на відео, хтось у ролі Insta-мами, хтось вражає підписників travel-блогами, але в чому популярність інших блогерів, які нічого не роблять? Вони не співаки і не актори, але за їхніми словами − вони заробляють не менше зірок, хизуються перед підписниками дорогими машинами, елітними квартирами. Аби перевірити інформацію, яка "вчить гребти гроші лопатою", журналісти придбали авторський курс лучанки Каті Якимчук, більше відомої під ніком Tattingkate.

Катя Якимчук вихваляється на своїй сторінці у Instagram, що у 20 років заробила не лише собі на іномарку та двоповерховий будинок, а ще й своїх родичів нерухомістю забезпечила. І хизується, що для цього особливо не напружується, а заробляє мільйони гривень.

"Вона заробляє на тому, що вчить "заробляти", на своїй сторінці продає авторські курси на яких обіцяє навчити "гребти гроші лопатою"", − йдеться у сюжеті.

Журналісти вирішили придбати курс у луцької "мільйонерки".

"Однак, все про що говорить блогерка – більш, ніж доступно в інтернеті", – зазначила журналістка Олена Щербак.

Більше того, у мережі можна знайти сотню коментарів від обурених людей, які теж купили курс у Каті Якимчук і розчарувалися.

Один з них, Олександр, розповів: "Вона обіцяє, що розповість супер-секретні речі, а насправді нічого такого немає. Вона розказала, про себе! У групі було 60 чоловік, які купили курс за 2800 гривень, і це тільки один потік! І певно за ці гроші вона і купила собі Porsche".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook