Коронавірус у дівчинки з Волині: в ОДА розповіли усі деталі, Волинянин, намагаючись зекономити, ледве не отруїв весь будинок (фото/відео), Надзвичайна ситуація на Волині: у Луцьку встановлять блокпости, На Волині призначили нового начальника митниці, На ПП "Ягодин" сотні заробітчан з Волині та України чекають на повернення додому – такими були головні новини Волині 25 березня.

Читайте також: Нові дані МОЗ: на Волині виявили ще один випадок COVID-19

Коронавірус у дівчинки з Волині: в ОДА розповіли усі деталі

На Волині перший випадок коронавірусної інфекції зафіксували у 7-річної дитини з Гіркої Полонки.

Як стало відомо, що 23.03.2020 року мама з дитиною звернулись до сімейного лікаря в амбулаторію. При огляді температура 37,2 , кашель, пульсоксиметрія (насиченість киснем крові) 98%.

Дитині провели експрес-тести на Грип А і В – результат від’ємний, сімейний лікар прийняла рішення провести забір для аналізу ПЛР на COVID-19 у дитини і батька. Біоматеріали відразу були відправлені в обласний лабораторний центр.

23.03 ввечері – температура тіла дівчинки становила 38,2.

24.03.2020 стан дитини задовільний, температура вранці – 36,7, ввечері-36,7.

Читайте також: У Луцьку та на Волині встановлять блок-пости: адреси

24.03.2020 отримано позитивний результат ПЛР на COVID-19 у дитини.

25.03 вранці температура – 36,6, стан дитини задовільний.

Згідно зі стандартом медичної допомоги дитина госпіталізації не потребує, спостерігається сімейним лікарем. Дівчинка разом з батьками ізольовані.

Станом на зараз проводять роботу з контактними особами, за всіма ними буде встановлений медико-санітарний нагляд та рекомендовано самоізоляцію.

Волинянин, намагаючись зекономити, ледве не отруїв весь будинок (фото/відео)

Жителі багатоповерхового житлового будинку по вул. Гагаріна, 1 міста Володимир-Волинський скаржились на "зелену" воду з системи холодного водопостачання. Про це повідомляє "Володимир-Волинськтеплоенерго" у мережі.

Така ситуація склалась через мешканця даного будинку, котрий самовільно втрутився у внутрішньобудинкову систем централізованого опалення.

У квартирі несанкціоновано використувавали воду, яка знаходиться в системі опалення для миття посуду та побутових потреб. Це і призвело до змішування технічної води з холодною водою у цілому будинку.

Втручання було здійснено шляхом вварювання метлевої труби в загальнобудинкову систему опалення. Спосіб втручання сприяв змішуванню технічної води (підфарбована певними реагентами, що надають "зелений" колір) з питним холодним водопостачанням.

Дане втручання і споживання такої води, може привести до непердбачуванних наслідків, а саме: розладу шлунково-кишечної тракту, отруєння.

Читайте також: Схоже на коронавірус: у лікарні на Волині перебуває 9 хворих зі страшним діагнозом

Також подібну ситуацію було виявлено у будинку по вулиці Олега Ольжича, 2.

Наголошуємо, якщо і надалі триватиме самовільне втручання в систему опалення, то КП "Володимир-Волинськтеплоенерго" буде вимушене відключити будинок від опалення.

КП "Володимир-Волинськтеплоенерго" зазначає, що не несе відповідальності за те, що мешканці будинків самовільно втручаються у внутрішньобудинкову системи.

З метою якісного надання послуги теплопостачання просимо ОСББ, ЖБК та Управляючу житлову компанію звернути увагу, на стан внутрішньобудинкову систему опалення та гарячого водопостачання.

Надзвичайна ситуація на Волині: у Луцьку встановлять блокпости

Сьогодні, 25 березня Уряд України прийняв рішення ввести в країні надзвичайну ситуацію через поширення коронавірусу та продовжити карантин ще на місяць.

У зв'язку з цим, в областях посилять заходи безпеки.

Як повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук у коментарі журналісту "Під Прицілом", на всіх виїздах із Луцька будуть встановлені блокпости для цілодобового патрулювання.

"Зараз ми закупляємо відповідне обладнання, яке потрібне для облаштування блокпостів, які будуть встановлені на усіх виїздах з Луцька. І, поскільки чергування буде цілодобовим, ми закупляємо також обігрівачі. Потрібно усіма силами захистити нашу область", – зазначив Ігор Поліщук, додавши, що більше інформації з'явиться згодом.

Читайте також: На Волині рейдова група перевіряла осіб, які приїхали з-за кордону (фото)

Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк поінформував, що на Волині встановлять блок-пости через надзвичайну ситуацію.

"Ми маємо список, де вони будуть. Також будемо визначати працівників, які там стоятимуть. Режим надзвичайної ситуації дає більш скординовано діяти. Тобто це режим жорсткої координації. Є заборона групових перевезень, вона існує і так, але поки недостатньо контролюється. Ці заходи, які діють, будуть виконуватися безумовно, без будь-яких виключень", – зазначив Ігор Ващенюк.

З його слів, на блок-постах не перевірятимуть документи, натомість перевірятимуть температуру, також перевірятимуть приватний транспорт, щоб він не виконував групових перевезень і не робив з цього бізнес. Вже невдовзі опублікують інформацію про те, де будуть блок-пости.

Нагадаємо, народний депутат Ігор Палиця повідомив, що після безконтрольного повернення наших громадян із Європи, у Луцьку з завтрашнього дня розпочнеться підготовка приміщень двох критих спортивних залів для можливого розміщення хворих на коронавірус середньої важкості.

На Волині призначили нового начальника митниці

Виконувачем обов’язків начальника Волинської митниці став Ігор Вісьтак. Відповідний наказ підписав 24 березня голова Держмитслужби України Максим Нефьодов. 

"Покласти виконання обов’язків за вакантною посадою начальника Волинської митниці Держмитслужбина Вісьтака Ігоря Ярославовича, начальника митного поста "Ягодин" Волинської митниці Держмитслужби з 25 березня 2020 року".

Читайте також:  У центрі Луцька молодик побив та пограбував чоловіка

Що відомо про Ігоря Вісьтака

Ігореві Вісьтаку 38 років. Має юридичну освіту. Працював на різних посадах у митній службі: інспектора, старшого інспектора митного поста, був головним інспектором відділу митного оформлення митного поста "Краковець" Львівської митниці.

Окрім того, свого часу очолював реєстраційну службу районного управління юстиції у Львівській області, був головним спеціалістом Львівського міжрегіонального відділу Управління контролю за обігом наркотичних засобів.

У 2015 році був головним державним ревізором-інспектором відділу зонального контролю управління власної безпеки ГУ ДФС у Волинській області.

Згодом став заступником начальника головного теруправління юстиції з питань державної виконавчої служби головного триторіального управління юстиції у Львівській області, заступником начальника райуправління виконавчої служби управління юстиції у Чернівецькій області, головним державним інспектором сектору Львівської митниці, завідувачем сектору Ківерцівського управління ГУ ДФС у Волинській області.

Також займав посади начальника митних постів "Львів-аеропорт" Львівської митниці та "Краковець" Галицької митниці.

На ПП "Ягодин" сотні заробітчан з Волині та України чекають на повернення додому

На території пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ" – велика кількість українців, які хочуть повернутися додому із закордону. Здебільшого, це заробітчани з Польщі та сусідніх країн. 

Зі слів очевидців, за станом на 8 годину ранку сьогодні, 25 березня, на території митного пропуску "Ягодин-Дорогуськ" перебувало декілька сотень українців, які намагалися повернутися додому. Здебільшого, зі слів самих же людей, це – заробітчани із Волині.

Як повідомив один зі свідків, людям вимірюють температуру тіла.

Читайте також: У спорткомплексі СНУ облаштують спеціальні місця для прийому хворих на коронавірус волинян

"Одного разу я на власні вуха чув, що при виявленні підвищеної температури тіла чоловік, волинянин, намагався переконати прикордонників, що, мовляв, у нього загострилося запалення підшлункової залози, тому й температура. Його пропустили", – зазначив один із очевидців.

Нагадаємо, за станом на сьогодні на кордоні України з Польщею відкриті пункти пропуску митного пропуску "Ягодин-Дорогуськ", "Краковець-Корчова" та "Рава-Руська – Хребенне". В умовах карантину перетнути кордон можна лише на автомобілі – літаком, потягом чи автобусом перетнути кордон неможливо.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook