На Волині відійшов у вічність колишній депутат облради; На кладовищі поблизу Луцька закінчуються місця; У місті на Волині від коронавірусу померли дві жінки; У центрі Луцька продали земельну ділянку; Водія не притягнули до відповідальності: закрили справу щодо аварії, в якій загинув волинський журналіст − такими були головні події Волині та Луцька у середу, 27 січня.

Читайте також: Скільки волиняни платитимуть за газ

На Волині відійшов у вічність колишній депутат облради

Відійшов у засвіти відомий волинський підприємець, лікар, депутат Волинської обласної ради п'ятого скликання Василь Михайлович Блошко.

Депутати та виконавчий апарат Волинської обласної ради висловлюють щирі співчуття родині, друзям та сотням волинян, які знали і поважали Василя Михайловича.

"Поділяємо ваше горе, сумуємо разом з вами, підтримуємо вас у важку годину скорботи.

Вічна йому Пам'ять. Нехай милостивий Господь упокоїть його душу у Своїх Небесних Оселях", – зазначають у облраді.

Читайте також: Помер багаторічний вчитель гімназії на Волині (фото)

На кладовищі поблизу Луцька закінчуються місця

У селі Гаразджа, що поблизу Луцька вже майже вичерпало свій ресурс. Мешканці прилеглих до Луцька сіл стурбовані тим, що нібито, померлих із обласного центру ховатимуть на місцевих цвинтарях, через що останні швидко заповняться. Про це сьогодні, 27 січня, під час пленарного засідання 5-ї чергової сесії Луцької міської ради, повідомила депутатка Лілія Каньовська.

З її слів, до неї, як до обраниці громади, звернулися мешканці сіл Тарасове, Забороль та Великий Омеляник з приводу занепокоєння щодо порядку захоронення на місцевих цвинтарях.

"До цього часу преференція захоронень належала жителям громади. Всім відомо, що на сільських кладовищах усі захоронення – родинні, тобто з діда прадіда. Коли я була депутатом Заборольської територіальної громади, ми зіткнулися з тим, що місцеве кладовище вичерпало свій ресурс. Було важко знайти територію поблизу старого цвинтаря, але ми її знайшли, тож нині у селі функціонує нове. На старих же могилках бувають рідкісні захоронення, але це у випадку, коли родичі залишали місце для покійного біля себе", – розповіла обраниця громади.

Також вона зазначила, що кладовище у селі Гаразджа Луцького району, буцімто, вичерпало свій ресурс, тому місто буде шукати для захоронень нові території.

"Але громада просить ставитися толерантно до сільських кладовищ. Сільські кладовища заповняться дуже швидко, і люди не зможуть хоронити родичів біля їхніх прадідів. Наша проблема у тому, щоб знайти нову територію для захоронень, а також забезпечити доїзд, водопостачання, місця для сміття тощо", – сказала депутатка.

На це Луцький міський голова Ігор Поліщук зауважив, що за останні роки міська влада двічі розширювала території кладовища у селі Гаразджа.

"Нині ми шукаємо нові території, тож колапсу не буде", – наголосив міський очільник.

Водночас, секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко зазначив, що кладовище у селі Забороль не довго перебуватиме у тому розмірі, у якому є сьогодні.

Читайте також: Податковій службі дали в оренду приміщення у Луцьку за одну гривню

У місті на Волині від коронавірусу померли дві жінки

26 січня померли дві мешканки Володимира-Волинського віком 81 та 85 років. У жінок був підтверджений діагноз COVID-19.

Як повідомляє міський відділ охорони здоров ’я, за минулу добу, нові випадки з позитивним ПЛР-тестом підтвердили у 29 жителів Володимир-Волинської громади, 20 з них – жителі міста.

Стаціонарне відділення місцевого ТМО станом на 27 січня фіксує 36 випадків пневмонії, з них 24 – з позитивним ПЛР-тестом захворювання на коронавірусну інфекцію.

Читайте також: Чотири смерті за добу: де на Волині виявили найбільше хворих на коронавірус

У центрі Луцька продали земельну ділянку

27 січня, під час засідання 5-ї сесії Луцької міськради у центрі місті було продано ділянку на вулиці Шопена.

Як зазначається, земельну ділянку площею 0,0751 га для будівництва та обслуговування будівель кредитно-фінансових установ на вул. Шопена, 1 було продано Калюху Володимиру Семеновичу.

Комунальну ділянку було продано за 561 тисяча 614 гривень.

Читайте також: Податковій службі дали в оренду приміщення у Луцьку за одну гривню

Водія не притягнули до відповідальності: закрили справу щодо аварії, в якій загинув волинський журналіст (відео)

Закрили провадження щодо аварії, у якій загинув відомий волинський журналіст Юрій Яцюк. Водія, котрий скоїв смертельний наїзд, не притягнули до жодної відповідальності, а вдові загиблого Ользі Яцюк навіть не повідомили про закриття провадження.

Два роки тому трагічно загинув відомий спортивний кореспондент, та коментатор Юрій Яцюк. Після того як він повертався з похорону свого друга теж журналіста Романа Флішаровського, на дорозі його збила автівка.

В аварії також постраждала жінка. Її врятувати вдалося, а от Юрій Яцюк загинув на місці ДТП. Одразу було з’ясовано, що водій, який скоїв наїзд, рухався зі швидкістю 60-80 кілометрів на годину, в той час коли допустима швидкість у населеному пункті 50 кілометрів.

Як зазначає дружина загиблого, Ольга Яцюк, водій також порушив рядність руху. Якби їхав правильно, то трагедії не сталося б.

Жінка розповідає, що експертизи домагалися з боєм. Коли врешті експерти дали своє заключення, вона чомусь не влаштувала прокурора, відтак, він замовив повторну експертизу, яка повністю суперечить першому висновку.

Найголовніше, з неї зникли елементи, які вказують на порушення водієм правил дорожнього руху.

Читайте також: "За 8 місяців поліція не провела слідчого експерименту, бо нема схожого авто", − вдова волинського журналіста Юрія Яцюка

Справу закрили, водія не притягнули до жодної відповідальності. Щоб отримати відповіді на свої запитання, дружина Юрія Яцюка пішла до прокуратури, проте, звісно, усіх причетних до справи прокурорів не виявилося на робочих місцях. На прийом до головного прокурора записатися не вдалося.

В прокуратурі журналістів переконували, що це в рамках карантину такі обмеження. Дуже зручна відмовка.

Останні два роки свого життя Юрій Яцюк працював на телеканалі "Аверс".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook