Луцький спиртогорілчаний комбінат продають на аукціоні (деталі), Звільнили директора лікарні на Волині за завдані збитки медзакладу, Повідомили причину смерті екс-директора історико-культурного заповідника "Старий Луцьк" Тараса Рабана, Директора центру позашкільної освіти на Волині затримали із контрабандою, – ЗМІ, Як у Луцьку покращать транспортне сполучення у мікрорайонах, де відсутні лінії електропередач – такими були головні новини Волині 3 березня.

Читайте також: Ігор Гузь вимагає від уряду розблокувати надходження акцизу з продажу пального до бюджетів місцевих громад (відео)

Луцький спиртогорілчаний комбінат продають на аукціоні (деталі)

Державне підприємство "Луцький спиртогорілчаний комбінат" продають на аукціоні.

Як зазначено в інформації, оприлюдненій на ресурсі, через який реалізовують  так звані об’єкти малої приватизації, йдеться про "окреме майно Луцького місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП "Укрспирт" за адресою: 

  • Волинська область, м.Луцьк, вул. Ковельська, 67; 

  • Волинська область, м.Луцьк, вул. Залізнична, 11".

У переліку − 1024 найменувань будівель, обладнання, рухомого та іншого майна. Продається адмінкорпус, цехи, устаткування, гаражі, склади, автомобілі, меблі, тощо.

Стартова ціна продажу заводу з аукціону − 20 693 326.84 ГРН без ПДВ.

Наказ Регіонального відділення Фонду держмайна України у Львівській, Закарпатській та Волинській областях про затвердження протоколу засідання аукціонної комісії з продажу об’єкта малої приватизації окремого майна Луцького місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП "Укрспирт", за адресами: Волинська область, м.Луцьк, вул. Ковельська, 67 та Волинська область, м.Луцьк, вул. Залізнична, 11, був прийнятий 2 березня. 

Читайте також: У Луцьку для пасажирів, які оплачують проїзд готівкою, пропонують ввести спеціальний квиток

Наразі балансоутримувачем цього майна є державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт".

Аукціон відбудеться 30 березня.

Звільнили директора лікарні на Волині за завдані збитки медзакладу

Звільнили із займаної посади тимчасово виконуючого обов’язки директора КНП "Нововолинська центральна міська лікарня" Андрія Сторонського.

Дане рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради 3-го березня. Міський голова Борис Карпус видав відповідне розпорядження.

Рішення обґрунтовується тим, що керівник лікарні своєю бездіяльністю грубо порушив трудові обов’язки, що в результаті призвело до завдання матеріальних збитків комунальному закладу охорони здоров’я в сумі 273 тисячі 341 гривню у виді недоотриманих доходів за гарантійним забезпеченням договору підряду. За цим договором здійснювався капітальний ремонт приймального відділення.

Порушення підтверджується актом від 8-го лютого, складеним тимчасовою робочою групою з виявлення та встановлення причин нефункціонування приймального відділення невідкладної екстреної медичної допомоги.

Міський голова 4-го березня має подати виконавчому комітету кандидатуру на посаду нового т.в.о. директора НЦМЛ.

На засіданні виконкому мер зазначив, що разом із фактами виявлених порушень, Сторонський був призначений на посаду розпорядженням попереднього міського голови всупереч процедури, без попереднього рішення виконкому.

Читайте також: На Волині двоє чоловіків побили та пограбували студента (фото)

"Також всі були свідками публічного відкриття приймального відділення. Туди привезли людину, яка перебувала в критичному стані, не знаючи, що відділення не працює, і так сталося, що чоловік помер.

І ми знаємо ситуацію, як відбувається в лікарні. Надходять звернення про неякісне обслуговування. Необхідно здійснювати заходи для розвитку лікарні, яка є опорною. Керівником має бути людина, яка дійсно розвиватиме медичну галузь", – сказав міський голова.

Повідомили причину смерті екс-директора історико-культурного заповідника "Старий Луцьк" Тараса Рабана

Сьогодні, 3 березня, під час виконавчого комітету Луцької міської ради повідомили причину смерті знаного архітектора, екс-директора історико-культурного заповідника "Старий Луцьк" Тараса Веніаміновича Рабана.

Як повідомив начальник управління‚ головний архітектор Управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Веніамін Туз, Тарас Веніамінович помер внаслідок ускладнень коронавірусної інфекції COVID-19. 

Члени виконавчого комітету прийняли рішення виключити Тараса Рабана зі складу архітектурно-містобудівної ради.

Директора центру позашкільної освіти на Волині затримали із контрабандою, – ЗМІ

26-го лютого на автодорозі сполученням "Житомир-Бердичів" прикордонники спільно з патрульною поліцією зупинили автомобіль "Volkswagen Passat", в якому було виявлено майже дві тисячі пачок цигарок "Jin Ling" без відповідних марок акцизного збору.

За кермом авто перебував директор Володимир-Волинського центру позашкільної освіти Петро Зінкевич. Як розповідають, перевезення тютюнових виробів чоловік здійснював з метою подальшого їх завантаження у вагони на залізничній станції "Козятин". Ці потяги в подальшому прямують до Польщі через ПП "Володимир-Волинський".

Читайте також: На луцькому "Авангарді" ультрас закидали поліцейських сніжками та петардами (фото, відео)

За результатами огляду вилучено 4 ящики безакцизних цигарок.

Про подію повідомили і в пресслужбі Держприкордонслужби Північного регіонального управління. Прикордонники Житомирського загону спільно з іншими правоохоронними органами проводили комплексні заходи щодо недопущення порушень законодавства України з переміщення та збуту підакцизних товарів.

Як зазначають у пресслужбі, водій легковика не зміг пояснити походження вантажу, місце його придбання та подальшої реалізації.

Нелегальне куриво, яке можливо належить до контрабандної діяльності, вилучено співробітниками Національної поліції в Житомирській області.

За даним фактом прикордонники направили повідомлення до Державної фіскальної служби про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 204 ККУ "Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів".

Перевірчі заходи тривають.

Як у Луцьку покращать транспортне сполучення у мікрорайонах, де відсутні лінії електропередач

У Луцькій громаді покращать транспортне сполучення у мікрорайонах, яких відсутні лінії електропередач та не курсують тролейбуси. Окрім того, існуючі лінії капітально відремонтують.

"На сесії ми виділили кошти на ремонт ліній електропередач, адже вони уже в зношеному вигляді. Сьогодні розвиток транспортної системи для жителів громади Луцька є нашим пріоритетом. 

Окрім того ми розглядаємо варіанти придбання автобусів із Європи, які мають екологічні стандарти для тих мікрорайонів міста, у яких відсутні лінії електропередач, такі як Вишків та інші, аби покращити транспортне сполучення. Таким чином будемо витісняти застарілі маршрутки", – зазначив Ігор Поліщук.

Читайте також: У Луцьку зіткнулися дві маршрутки: постраждалих госпіталізували, проспект повністю застряг у заторі (фото)

Також мер додав, що місто отримало та отримає ще нові тролейбуси:

"Зараз уже отримано 10 нових тролейбусів, ще 19 буде отримано до кінця літа, а можливо і швидше. Ми приймаємо участь у новому проекті, який дасть змогу отримати ще 30 тролейбусів у 2023 році, 6 з яких будуть із автономним ходом. Під цей проект ми також встановимо дві нові трансформаційні підстанції для того, щоб забезпечити потужне живлення на лінії електропередач", – додав міський голова.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook