Каміння та димові шашки: луцькі базарники влаштували у Луцькраді "мирну" акцію протесту; Розшукують молоду волинянку, яка зникла на заробітках у Польщі; Волиняни вигнали вірян МП, які йшли хресним ходом до Почаєва; На Волині негода наробила біди: знеструмлені населені пункти; На Старому ринку у Луцьку – коронавірус; На Волині знову втопився чоловік; Директор "Луцькспецкомунтрансу" звільнився; На полях луцького заводу знищують коноплю; На Волині чоловік знайшов тіло вбитого брата – такими були головні новини Волині 30 липня.

Читайте також: У місті на Волині – ДТП: зіткнулися два легковики (фото)

Каміння та димові шашки: луцькі базарники влаштували у Луцькраді "мирну" акцію протесту (відео)

Масові безпорядки та хуліганства розпочались у Луцьку ще 28 липня. Спершу акцію протесту біля міської ради оголошували мирною і розпочиналось все ніби спокійно, але збурювання людей і заклики провокаторів зробили своє. І замість того, щоб прийти до діалогу з представниками влади, протестувальники пустили в хід лайки, погрози і сльозогінний газ.

Зрештою усе перетворилося на агресивний і неконтрольований хаос: киданням камінням, яблуками, димовими шашками, сутички та бійки на вулицях. Між тим поліція замість аби зупинити хуліганів просто спостерігала за масовими безчинствами.

Близько до пів сотні людей, серед яких окремі учасники АТО та підприємці із Старого ринку увірвалися в стіни міської ради, перестрибнувши через парапет, відштовхнули поліцейського і зайшли в сесійну залу, де зірвали робоче засідання працівників міськради.

Розшукують молоду волинянку, яка зникла на заробітках у Польщі (фото)

У Польщі зникла молода жінка, яка народилася на Волині. Про це у Facebook написала Julia Malko.

"Хто бачив чи чув про цю особу Спасенко Оксана, яка проживала на Włosach, в хостелі Marylex в Warszawie. Її виселили з хостела і вона зникла.

Просимо усіх небайдужих бути пильними і відгукнутися в разі чого. В околиці того району розвішені фото, сьогодні згодились прийняти заяву уже до поліції, але краще було би обійтись без допомоги поліції".

Читайте також: У Луцьку в деяких будинках встановлять індивідуальні теплові пункти

Волиняни вигнали вірян МП, які йшли хресним ходом до Почаєва (фото, відео)

Жителі села Козлів Локачинського району не дозволили в їхньому селі таборуватися учасникам хресного ходу, які порушували карантинні вимоги й хотіли заночувати біля школи.

Учасники хресної ходи, які 29 липня вирушили з Ковеля до Почаєва, пообіді дійшли до села Козлів, де планували зупинитися на ночівлю.

"Це якесь свавілля та анархія! Їх було близько 200, усі без масок, повно людей, ніхто ніякої дистанції не дотримувався. Просто порушення карантину на порушенні. Звісно, це обурило місцевих жителів, які вийшли на протест. Учасники ходи хотіли ночувати на спортивному полі біля школи, ми їх просили одягнути маски, ніхто нас не слухав. А коли віталися з ними, то казали "Слава Богу", а вони відповідали "Навіки слава"!" А потім ми кажемо їм "Слава Україні", у відповідь тиша".

На Волині негода наробила біди: знеструмлені населені пункти

Станом на 07:00 30 липня внаслідок ускладнення погодних умов в Україні знеструмлено 52 населених пункти у 5 областях, а саме: Чернігівська – 23, Рівненська – 13, Сумська – 10, Волинська – 3 та Чернівецька – 3. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України.

Зазаачають, шо 29 липня внаслідок ускладнення погодних умов (гроза, пориви вітру) в Горохівському районі зірвано дахи 3 житлових будинків, частково пошкоджено дахи 2 житлових будинків, 2 господарчих споруд ЦРЛ, будинку культури, 2 будівель ЗОШ, будівлі поліклініки, господарчої споруди психіатричного диспансеру, будівлі районного суду та будівлі ремонтної майстерні АТП. Повалено 4 дерева.

Читайте також: На волинській шахті працює "КОРД" та ДСР

На Старому ринку у Луцьку – коронавірус

На коронавірус захворів один із продавців одягу з Центрального ринку. Цю інформацію підтвердив начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін.

"Так, людину, яка працює продавцем одягу на Центральному ринку, було обстежено методом ПЛР-тестування, позитивний результат якого підтверджено 28 липня, – зазначив головний медик міста. – Наразі ця людина перебуває на амбулаторному лікуванні. Лабораторна служба провела епідеміологічне розслідування, нам було надано контактні дані по сім’ї хворого. Однак, оскільки ця людина працювала на ринку, коло всіх її контактів визначити практично неможливо. Відомо, що на роботі вона перебувала до 21 липня".

На Волині знову втопився чоловік

В річці Стохід біля села Осьмиговичі Іваничівського району виявили загиблого 54-річного чоловіка. Повідомлення про трагедію надійшло 29 липня, – пише управління ДСНС у Волинській області.

Тіло загиблого підняли з річки рятувальники та направили на судово-медичну експертизу. Обставини трагедії встановлюють.

Читайте також: На Волині чоловік перероблював зброю та продавав

Директор "Луцькспецкомунтрансу" звільнився

Валерій Кузьмич звільнився з посади директора Луцького спеціального комунального автотранспортного підприємства "Луцькспецкомунтранс".

Звільнили Кузьмича на підтаві заяви і у зв'язку із виходом на пенсію за віком. Про це йдеться у розпорядженні в.о. міського голови Григорій Пустовіта.

Валерію Кузьмичу виплатять грошову компенсацію за дні невикористаної щорічної відпустки, а також грошову допомогу у розмірі шести посадових окладів. 

На полях луцького заводу знищують коноплю (фото)

На полях фільтрації Гнідавського цукрового заводу тривають роботи із знищення дикорослої коноплі.

До роботи залучили всю необхідну сільськогосподарську техніку. Хід робіт зі знищення наркотичної рослини проінспектували працівники поліції та журналісти.

"Це самосіюча дикоросла наркотична рослина, яка на даний момент не можна використовувати для виготовлення наркотичних препаратів. Однак, відповідно до взятих на себе зобов’язань ми активно її знищуємо. Роботи триватимуть до повного знищення самосіву", – розповідає інженер з охорони навколишнього середовища Гнідавського цукрового заводу Анатолій Франчак.

Читайте також: У місті на Волині перекрили вулицю, через це рух дорогою "Київ-Ковель-Ягодин" ускладнено

На Волині чоловік знайшов тіло вбитого брата

Тіло вбитого чоловіка виявили 29 липня в нежилому будинку у селі Поліське Старовижівського району. 

Як зазначається, загиблий був відсутній за місцем проживання протягом двох днів. Тіло виявив його брат.

За попередньою інформацією, на шиї у чоловіка була виявлена різана рана.

Інформацію підтвердили у пресслужбі волинської поліції. Наразі проводяться заходи, спрямовані на виявлення осіб, причетних до цього кримінального правопорушення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook