Організував «кримінальний авторитет»: на Волині затримали банду зловмисників, які вчинили низку злочинів (фото), Волинського екс-поліцейського, котрий, будучи п'яним скоїв аварію, в якій загинули люди, посадили за ґрати, Працівники волинської шахти чотири місяці не отримують зарплату, На Волині чоловік напився отрути від жуків, аби дружина не їхала на заробітки за кордон – такими були головні новини Волині 4 серпня.

Читайте також: На Волині розшукують двох молодиків, які причетні до побиття

Організував «кримінальний авторитет»: на Волині затримали банду зловмисників, які вчинили низку злочинів (фото)

Угрупування із трьох осіб правоохоронці затримали сьогодні, під час вчинення ними чергового злочину. 

Співробітники управління карного розшуку протягом кількох місяців проводили заходи, спрямованні на документування злочинної діяльності групи. Слідчі дії проводилися у рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 4 серпня, у Ковелі співробітники управління карного розшуку області у співпраці із слідчими слідчого управління та місцевої поліції під процесуальним керівництвом прокуратури за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД затримали зловмисників на гарячому після крадіжки цінностей із сейфу 45-річного волинянина.

Усі правопорушники волиняни, вони у минулому притягувалися до кримінальної відповідальності. Організатор угрупування – місцевий «кримінальний авторитет», йому 65 років.

Читайте також: Виявили витік газу: у Луцьку затори через перекриття вулиці

«Вирішується питання про затримання зловмисників у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Після оголошення їм підозри, слідчі клопотатимуть про обрання запобіжного заходу. Зараз триває низка санкціонованих обшуків з метою збору доказової бази злочинної діяльності групи на території міста Ковеля та області», – зазначив начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко.

Встановлено, що затримані причетні до щонайменше п’яти злочинів майнового характеру, вчинених у 2021 році на території Волині.

Нині правоохоронці встановлюють причетність цих осіб до вчинення інших кримінальних правопорушень на території Волинської області. Досудове розслідування триває.

Волинського екс-поліцейського, котрий, будучи п'яним скоїв аварію, в якій загинули люди, посадили за ґрати

У Ківерцівському районному суді 4 серпня винесли вирок. Очільника карного розшуку Волині Геннадія Єпіфановича засудили до дев'яти з половиною років позбавлення волі. Чоловіка обвинувачують у вчиненні смертельної ДТП.

Окрім позбавлення волі, чоловіка позбавили права керування автомобілем на три роки. Суд повністю задовольнив вимогу родини таксиста, який загинув в аварії стягнути моральну та матеріальну шкоду у розмірі 600 тисяч гривень та судові витрати.

Читайте також: У Луцьку п'яна водійка скоїла аварію та намагалась втекти (фото)

Родина жінки, яка загинула під час аварії і була пасажиркою таксиста, поки вирішила не подавати цивільного позову про компенсацію шкоди.

В останньому слові у суді Геннадій Єпіфанович сказав, що погодиться з вироком Ківерцівського районного суду, але його права були порушенні та він буде подавати апеляційну скаргу.

Працівники волинської шахти чотири місяці не отримують зарплату

600 працівників шахти «№ 9 Нововолинська» чотири місяці не отримують заробітну плату.

Заборгованість від квітня складає понад 34 мільйони гривень.

Мирослава Ясюк працює на шахті № 9 машиністкою підйому. Жінка розповідає: її родина живе у борг, позичає у родичів, а потім віддає.

Директор копальні Володимир Юрків каже: гроші в бюджеті на зарплату є: «Цей борг погашається асигнуваннями з державного бюджету, які передбачені у нас Програмою з підготовки шахти до ліквідації. Ми очікуємо їхнє надходження після процедури підписання міністерством фінансів».

Окрім заборгованості із заробітної плати, шахта боргує понад два мільйони гривень за електроенергію.

Із 29 липня на копальні відключили електроенергію, гірники у вимушеному простої, працюють лише слюсарі, які відкачують воду, – розповідає гірничий диспетчер Василь Чирук. Каже: «Зараз качається вода з 11.30 до 16:30, коли є напруга, а воду потрібно відкачувати хоча б до 21-ої години, інакше шахту затопить, електроприлади вийдуть за ладу».

Читайте також: Повідомили, де на Волині виявили найвищий рівень радіації

За годину на шахті відкачують 120-130 кубів води. Електроенергію використовують лише для відкачки. Усе інше працює в механічному режимі, – каже начальник техкомплексу Микола Телко.

Дирекція шахти очікує, що гроші за електроенергію надійдуть 9 серпня. Тоді ж очікують і заробітну плату. За вимушений простій гірникам виплатять посадовий оклад без надбавок, каже керівник копальні Володимир Юрків.

На Волині чоловік напився отрути від жуків, аби дружина не їхала на заробітки за кордон

У Волинській області чоловік намагався спинити дружину, яка збиралася на заробітки за кордон, у будь який спосіб. Щоб не дати їй поїхати, він напився отрути від жуків.

Інцидент стався у Горохові Волинської області. 46-річний чоловік не хотів аби його дружина поїхала за кордон на заробітки, тож вирішив її залишити вдома у небезпечний спосіб. Чоловік напився отрути від шкідників і потрапив до лікарні.

Чоловіка доправили до реанімаційного відділення КП «Горохівська багатопрофільна лікарня» у важкому стані. Медикам вдалося «відкачали» чоловіка. Зараз його життю нічого не загрожує.

Чи подіяв такий спосіб на дружину, щоб вона залишилася в Україні, не повідомляється.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook