Протести в Білорусі в третю ніч відзначилися особливою жорстокістю карателів.

Читайте також: Криваві протести у Білорусі: люди знову вийшли на вулиці, а в ОМОНу з'явилась нова підступна тактика (відео)

Третя ніч протестів у Білорусі проти режиму Лукашенка і його чергової перемоги на виборах позначилася особливою жорстокістю силовиків. Людей садили на зупинці і розстрілювали гумовими кулями, виволікали з авто, били і садили в автозаки, били байкерів і стріляли по вікнах, пише РБК-Україна.

Місцеві Telegram-канали повідомляють, що в Мінську зіткнення в ніч з 11 на 12 серпня перетекли з центру, який швидко зачистили, на околиці.

"ОМОН бігав по дворах, виламував двері і жорстко бив тих, хто попався. Сильно дісталося водіям і мотоциклістам", – йдеться в повідомленні NEXTA Live.

Читайте також: Кандидат в президенти Білорусі Тихановська покинула країну

Водночас, в регіональних містах не було таких жорстких зіткнень. Всі сили міліції, ОМОНу і внутрішніх військ стягнули до столиці.

"Наші люди абсолютно вільно гуляють в Гомелі! Ще б – адже всі карателі стягнуті в Мінськ, отримувати люлей від серебрянських хлопців", – повідомляють ЗМІ.

Саме на Серебрянці – районі в Мінську – був найжорсткіший опір. Людям навіть вдалося спорудити барикади.

Читайте також: Сутички у Мінську: силовики провели жорстоку зачистку мітингувальників, є загиблі (відео 18+)

Жорстокість силовиків в третю ніч протестів посилилася. Повідомляється, що "карателі" отримали карт-бланш від влади: за будь-яку ціну припинити опір.

"Сьогодні фашисти, особливо з внутрішніх військ (так-так, в основному людей розстрілюють саме вони) і ОМОНу, проявили всю свою звірячу сутність. Ублюдкам дали повний карт-бланш на погроми і створення безладів в місті", – пише NEXTA Live.

На одному з відео, силовикам кричать ганьба, а вони у відповідь починають стріляти по вікнах квартир.

"Покидьки зловили двох хлопців, посадили їх на зупинки і розстріляли гумовими кулями. Вам це обов'язково пригадають", – йдеться в ЗМІ.

В Уруччі (район Мінська) до голови байкерів приставляли пістолети і дуже жорстко били.

Читайте також: "Ми ж то кров'ю сьогодні платимо за все": головного "комуніста" України помітили на "переможній" конференції Лукашенка (відео)

На третю добу протестів було затримано багато журналістів, представників ЗМІ били. Серед них Руслан Кулевич з hrodna.life і його дружина Тетяна, Алесь Денисов, журналіст і лідер групи "DZIECIUKI".

Також повідомляється про затримання і побиття журналіста Tut.by Станіслава Коршунова. У фотокореспондента Associated Press Сергія Гриця розбили дисплей камери. Фотокореспондент "Нашай Нівы" Надія Бужан розповіла, що з її камери силовики забрали флешку.

З застосуванням сили затримали журналістів Onliner – більд-редактора Владислава Борисовича і відеокореспондента Сергія Птушко. В останнього розбита камера.

А вранці 12 серпня державні ЗМІ Білорусі заявили про затримання якогось "координатора масових заворушень" у Мінську. Він нібито керував трьома людьми, які керували сотнями".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook