У Луцьку місцеву владу просять врегулювати питання із Центральним ринком, який псує вигляд культурної пам'ятки історичного центру міста. Натомість підприємців ринку закликають не створювати критичну ситуацію в міста та припинити мітинги.

Читайте також: Відомий луцький активіст побив працівницю муніципальної варти (фото, відео)

Таку петицію 18 травня зареєстрував Олександр Бережний. Підписати її можна за посиланням, пише ІА Волинські Новини.

Подаємо повний текст петиції без змін:

"Шановна міська радо!

Просимо врегулювати питання щодо Центрального ринку, який через свою занедбаність, псує враження від історичного центру міста та відвертає від Луцька туристів.

Водночас зауважуємо, що до підприємців, які ведуть там свою діяльність, потрібно поставитись максимально гуманно, забезпечивши їм місця для торгівлі в інших локаціях, надавши всі умови для транспортування туди їхнього товару. Важливим є те, щоб кожен з них міг відновити торгівлю одразу після закінчення карантину.

Також просимо в підприємців Центрального ринку не створювати критичної ситуації в місті та припинити мітинги.

Закликаємо муніципальну поліцію не йти на провокації третіх осіб та не застосовувати фізичної сили у випадку конфліктів з ними або підприємцями.

Вимагаємо, щоб міська рада попереджувала підприємців про демонтаж їхніх кіосків мінімум за два тижні до його проведення. Демонтаж кіосків з товаром є неприпустимим, там можуть бути вибухонебезпечні або отруйні речовини.

Просимо повідомити громаду Луцька про те, що буде зроблено з цими територіями після демонтажу незаконно встановлених кіосків. Ми вважаєм, що неприпустимою є їх подальша забудова або проведення там підприємницької діяльності іншими суб'єктами господарювання. На нашу думку, єдиний припустимий варіант – загальногромадське їх використання в гармонії з навколишньою архітектурою.

Просимо розглянути цю петицію у максимально короткий термін".

Читайте також: Луцькі базарники спровокували масову бійку, наїхавши на людей машиною, є постраждалі (фото, відео)

Нагадаємо, 15 травня на Центральному ринку розпочали демонтаж контейнерів, які не мають чинного права розміщення на території, оскільки термін договору оренди на ділянку, яку орендувала компанія "Скорпіон-Сервіс", закінчився ще в грудні минулого року.


Власників кіосків двічі (у грудні та січні) попереджали про те, що їхні МАФи знаходяться на ринку незаконно. Також на кіосках розміщували наліпки про демонтаж.

Рішення про демонтаж прийняли на виконавчому комітеті міськради.

Однак під час демонтажу конструкцій не минулося без провокацій і сутичок за участі підприємців ринку, активістів, поліцейських і муніципалів.

Відзначимо, що частина підприємців Центрального ринку вже переїхали на ринок "Новий".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook