Скандальний активіст Сергій Рижков, під час чергових суточок на Центральному ринку в Луцьку, зініційованих базаринкамив процесі демонтажу незаконних споруд, вдарив ногою в спину працівницю муніципальної варти. Окрім того він збирав на околиці цеглу, якою намагався пошкодити евакуатор.

Читайте також: "Аж смішно": волинська спортсменка обурилася страйком місцевих базарників

Про це ІА Волинські Новини розповіла очільниця луцьких муніципалів Юлія Сиротинська.

Нагадаємо, в Рівненському апеляційному господарському суді завершився розгляд справи щодо правої сторони Центрального ринку. Як і в першій інстанції, перемога залишилась за Луцькою міською радою.

У зв’язку із цим 15 травня о 16:00 годині відбулося засідання позачергового виконкому, під час якого члени виконавчого комітету ухвали рішення про знесення незаконно встановлених контейнерів на Центральному ринку, які належали фірмі "Скорпіон-сервіс". Зокрема, йдеться про 9 металоконструкцій на першій лінії безпосередньо перед самим ринком.

Близько 16:30 того ж дня розпочався примусовий демонтаж незаконних споруд на території ринку. Утім, традиційно, базарники почали провокувати конфлікт, щоб перешкодити демонтажним роботам.

Читайте також: "Старий ринок потрібно забирати з-під стін замку", – Андрій Покровський

Намагаючись завадити вивезенню демонтованих контейнерів, один із підприємців Центрального ринку заблокував своїм автомобілем вантажівку. Коли муніципали спробували виштовхати її з тротуару, той вскочив в машину і поїхав на людей. У результаті почалась масова бійка.

"Дівчата, які є інспекторами муніципальної варти, вели зйомку подій, що мали місце на Центральному ринку, у зв’язку з прийнятим сьогодні, 15 травня, рішенням виконкому про демонтаж де’вяти споруд. Ці земельні ділянки з різними кадастровими номерами раніше перебували у користуванні фірми "Скорпіон-сервіс". Під час заходів наші дівчата перебували у форменому одязі з відповідними нашивками, шевронами та жетонами", – розповідає очільниця муніципалів.

З її слів, одній із працівниць мунварти, Іванні Маїло, так званий місцевий активіст Сергій Рижков, який не має жодного відношення до Центрального ринку, зі стрибка наніс удар ногою у спину. "Окрім того ця особа вибила у Іванни камеру та нанесла тілесні ушкодження лівій кисті руки. Унаслідок цього дівчина отримала забій та розтягнення зв’язок", – обурюється Юлія Сиротинська.

Натомість, помірявшись силою із тендітною жінкою, вищезгаданий активіст зробив спробу пошкодження маніпулятора, який здійснював навантаження демонтажних об’єктів. Він збирав цеглини на території, де здійснювався демонтаж, розкладав їх на гідравлічну систему, пробув виривати систему, яка керувала стрілою. Разом із тим Рижков розкладав цеглини на так звану "шию", із допомогою якої тримається кабіна маніпулятора та стріли.

"Цей громадянин вибив із рук двох наших працівниць камери, що перебувають у власності департаменту. Ці камери є досить дороговартісними. Вони наділені спеціальними функціями, що допомагають інспекторам з паркування проводити денну та нічну зйомку, а також знімати відео за несприятливих погодних умов чи при яскравому світлі", – акцентує очільниця муніципальної варти Луцька.

Читайте також: У Луцьку базарники продовжують блокувати дорогу у місті (відео)

Посадовиця зазначила, що, окрім усього вищезазначеного, на відео зафіксовані моменти, як Рижков психологічно впливав та підбурював до провокативних дій чоловіка, який, перебуваючи за кермом автомобілю ВАЗ, здійснив наїзд на людей і працівників департаменту муніципальної варти та поліції, у тому числі на одного із заступників начальника Луцького міськвідділу поліції.

"У наших працівників подерті руки, щоки. У 12 чоловік роздерта форма – штани та куртки, зірвані та пошкоджені металеві жетони та шеврони. На трьох працівників здійснено наїзд. Окрім того, базарники блокували роботу техніки, із допомогою якої здійснювали демонтаж. Як ви розумієте, це чергові збитки для міського бюджету. Наші ІТ-шники пробують із розбитих камер, які не підлягають відновленню, хоча б дістати відеоматеріали, що могли б послугувати доказами у справі", – каже Юлія Сиротинська.

Насамкінець, вона зауважила, що працівниці ринку кидалися битися й до іншої представниці муніципальної варти Наталії Віктор, яка наразі перебуває у шоковому стані. Їй вкололи заспокійливе і відвезли додому під нагляд батьків, із якими вона наразі проживає. "Сподіваємось, що не доведеться викликати швидку допомогу", – додала Сиротинська.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook