Кулаком у живіт, а потім по обличчю та по вухах. Відомий на усю Україну поліцейський Максим Капустинський знову вдався до старих методів спілкування із громадянами. Цього разу правоохоронець затримав та побив лучанина за те, що він поїхав на жовте світло світлофора.

Читайте також: "Це вищий пілотаж", – лучани обурені роботою відомого патрульного міста

Лучанин Тарас Олексюк, розповідає, що ввечері 5 лютого він на своїй автівці рухався по вулиці Рівненській, однак його зупинили правоохоронці. Поліцейські попросили документи, після чого витягнули з автомобіля та одягнули наручники. 

"Вони інкримінували мені те, що я проїхав на жовтий колір світлофору. З доказами не ознайомили та попросили пред'явити документи. Я показав своє посвідчення водія, після чого Капустинський почав диктувати мої особисті дані своєму напарнику. Потім вони витягнули мене з машини та одягнули наручники", – розповідає потерпілий.

Далі, як стверджує Тарас Олексюк, усе – як в 90-их: повезли у відділок, завели у кімнату, вимкнули світло та почали бити.

"Після чого мене повезли до міськвідділку, по дорозі до якого ми звернули на вулицю Сагайдачного, де Капустинський пересів із переднього сидіння до мене назад і почав наносити мені удари по тулубу та по голові. І коли ми уже приїхали до відділку для фіксування протоколу, поліцейські вимкнули світло та почали бити", – стверджує Тарас Олексюк. 

Відомо, що в Україні в окремих випадках дозволено їхати на жовтий колір світлофору. Чому правоохоронці зупинили хлопця, або хоча б просто не зробили попередження – невідомо. 

Читайте також: За справу поліцейських зі "старого ринку" взялася прокуратура

Потерпілий розповів, що побив його добре відомий на усю Волинь, а можливо й Україну – патрульний поліцейський Максим Капустинський. 

Правоохоронець уже неодноразово був героєм сюжетів у ЗМІ, а у той вечір, як переконує постраждалий, Капустинський наніс йому доволі серйозних тілесних ушкоджень. 

Також Тарас Олексюк розповідає, що після побиття поліцейські сказали, що навіть якщо будуть синці, то правоохоронці провини не визнають, а скажуть, що він просто впав на землю при затриманні. Далі хлопець ще й був змушений заплатити штраф у розмірі 850 гривень. 

Після усіх пригод постраждалий вирішив подати заяву до прокуратури на цього горе-правоохоронця. За інформацією прокуратури, слідчі уже відібрали усю інформацію про постраждалого для подальшої перевірки згідно з даним фактом. Та чи понесе якесь покарання правоохоронець – невідомо.

Читайте також: У Луцьку ветерани АТО пікетують прокуратуру через побиття "кіборга"

Нагадаємо, що Максим Капустинський уже неодноразово перевищував свої повноваження, завдавши тілесних ушкоджень людям. Менше ніж 2 роки назад патрульний заламав та побив чоловіка тільки за те, що той заступився за водійку авто. Тоді ж Апеляційний суд постановив, що правоохоронці перевищили свої повноваження. Однак покарання за це досі ніхто не поніс. І це ще не всі випадки, коли волиняни скаржились на патрульного Капустинського. Також правоохоронець застосовував спецзасоби до ветерана АТО та "кіборга" Юрія Величка. А ще одним випадком, про який дізналася уся Україна стався за участі Капустинського. Тоді, цей же поліцейський затримав двох підлітків за те, що вони переходили дорогу у невстановленому місці. Поліцейські склали акт про правопорушення – 18-річний хлопець його підписав, а неповнолітня дівчина – відмовилася, аргументуючи це тим, що їй нема 18 років. Згідно закону, відповідальність за неповнолітніх несуть дорослі, тому логічніше було б зателефонувати батькам. Проте, щоб не морочити собі голови Капустинський вирішив ситуацію звичним для нього методом. За словами дівчини, правоохоронець заламав її та двічі вдарив головою об автомобіль.

Коли лучани дізналися про це, то поліцейські відповіли, що склали акт на дівчину, адже дитина несла загрозу правоохоронцям.

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook