Прихильники Петра Порошенка 22 квітня влаштували мітинг подяки президенту за 5 років на посаді. Втім агресивність "порохоботів" навіть після фіаско свого фаворита нікуди не поділась. Раніше вони відзначались закликами до розстрілу співгромадян, які проголосували за Зеленського, просили Путіна ввести війська в Україну, пропонували Порошенку влаштувати розстріли на стадіоні і т.п.

Наразі ж злість від розгрому Порошенка вони виливають на журналістів, розвішуючи на них ярлики: "маріонетки", "брехливі", "олігархічні", "антиукраїнські", "непатріотичні", "пропагандисти" тощо. Дозволяють собі "порохоботи" і застосовувати силу проти працівників неугодних ЗМІ, заважати журналістській діяльності, порушучи при цьому Закон.

Тобто той стиль поведінки, ставлення до ідейних опонентів, який їм нав'язав штаб Порошенка, зберігається досі і, схоже, залишиться ще на довгий час. У Гаранта частково вийшло посіяти розбрат у суспільстві. Втім лише невелика частина прихильників Порошенка досі є відданими йому.

Читайте також: "Порошенко герой і рок-зірка": як "порохоботи" влаштували проводи своєму фавориту

Отже, повернемось до мітингу, на якому була створена картинка щастя і ейфорії. Однак журналісти, які знімали акцію з тилу, побачили дещо інший контингент "дякуючих".

Кореспондент Newsone Андрій Лащ потрапив в натовп агресивно налаштованих людей, які почали штовхати його.

"Хапали за руки, штовхали у спину, прокльонами сипали, чіпали камеру і активно перешкоджали роботі оператора. Так для мене минуло включення з-під Адміністрації Президента, де зібралися люди подякувати Петру Порошенку за 5 років чудової роботи! Я не знаю, як реагувати на таких людей!" – написав Лащ у соцмережі.

За словами колеги Андрія, журналістки Юлії Колтакової, агресія по відношенню до колеги виникла після питання – за що присутні "дякують" Петру Порошенку.

"Спочатку вони не змогли відповісти на питання за що вони "дякують" президенту, а потім стадом напали на нашого Андрій Лаща. Дно.

Як добре, що цей треш скоро закінчиться! Андрюха, мужик!

P.S. Глядачі каналу повідомили, що в шанувальників ПП дізналися співробітниць фабрики Рошен", – повідомила журналістка.

Схожою була реакція на журналістів каналу 1 + 1, які приїхали під АП. Невідомий вдарив оператора по відеокамері.

У президента ніяк не відрегували на таку поведінку прихильників Порошенка. Проте в Національній спілці журналістів України (НСЖУ) рішуче засудили подібні випади у сторону працівників ЗМІ.

Почерк Порошенка у ставленні до журналістів притаманний і його прихильниками. Дуже шкода, що люди, сліпо йдучи за своїм лідером, забувають про усі демократичні цінності та людяність. Втім саме цього і добивались у штабі Порошенка – створити армію "порохоботів", які не керуються жодними аргументами, а лише ллють бруд і застосовують силу та агресію, як головну зброю проти ідейних опонентів.

В результаті, навіть такий нібито позитивний захід, як подяка Порошенку, врешті перетворився на брудну політичну акцію.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook