Нападають зі спини: базарники перешкоджають роботі муніципалів (фото, відео), "Комусь мільйони з лохини, а хтось залишиться лохом", – депутат Волиньради про обміління Світязю, Скандальний еротичний салон продовжує працювати у Луцьку, правоохоронців просять закрити бордель, На Волині прийняли головний фінансовий документ на 2020 рік, З карти України можуть зникнути декілька волинських міст – такими були головні новини Волині 12 лютого.

Читайте також: З кожним днем збільшується кількість підприємців, котрі готові переїхати на "Новий ринок" у Луцьку

Нападають зі спини: базарники перешкоджають роботі муніципалів (фото, відео)

У Луцьку працівники Департаменту муніципальної варти болгаркою зрізали ворота Старого ринку зі сторони центрального входу. 

Демонтажні роботи розпочали близько 17:35.

За станом на 17:55 базарники прорвали кордон муніципалів, спричинили штовханину.

Кореспондент сайту "Під Прицілом" повідомив, що працівники муніципальної варти зрізали центральні ворота і звернулись до поліції, аби ті допомогли погрузили їх на маніпулятор. Проте, поліцейські стали на захист базарників та зробили коридор, щоб ті занесли ворота і поставили назад.

Підриємці стоять та охороняють ворота.

А на місці події працює поліція і працівники ДСНС.

Читайте також: На чиновника міської ради на Волині завели кримінальне провадження

За станом на 18:35 одна з базарниць підійшла до Юлії Сиротинської зі спини та почала її смикати і провокувати на бійку. У відповідь Сиротинська викликала поліцію, а жінка втекла. Близько 18:42 Юлія Сиротинська покинула місце події демонтажу під образливі вигуки базарників, демонтаж призупинили.

Нагадаємо, 10 лютого суд відмовив у задоволенні заяви Волинської обласної спілки споживчих товариств про забезпечення позову щодо знесення паркану на Старому ринку. Зокрема, облспоживспілка просила заборонити демонтувати огорожу навколо ринку, яку хоче витребувати у КП "Луцькі ринки", однак суд відмовив.

"Комусь мільйони з лохини, а хтось залишиться лохом", – депутат Волиньради про обміління Світязю

Депутат Волиньради Володимир Кучер закликав прокурора Волині Тараса Безрукого звернути увагу на розслідування причин обміління озера Світязь. В рамках розслідування правоохоронці провели обшуки на підприємстві з вирощування лохини, яке незаконно використовувало водні ресурси.

"Там проводили обшуки, кажуть що серед засновників підприємства є депутати обласної ради. Знову сезон буде, хтось на лохині заробить мільйони, а хтось залишиться лохом!" – емоційно звернувся депутат до прокурора Волині та зазначив, що область ризикує втратити "перлину не тільки Волині, але й України".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підприємство "Волинська ягідка" побудувало два велетенські ставки без відповідних на те дозволів і близько двох років використовує воду з Прип'яті для поливу плантацій лохини.

3 січня 2020-го Прокуратура Волині повідомила про відкрите кримінальне провадження відносно посадовців Держекоінспекції, які допустили таку ситуацію. З документів в судовому реєстрі стало відомо, що крім "Волинської ягідки" у провадженні фігурують ще два підприємства, які вирощують лохину в Шацькому районі.

Скандальний еротичний салон продовжує працювати у Луцьку, правоохоронців просять закрити бордель

Скандальний салон еротичного масажу "Карамель" продовжує працювати у Луцьку. Незважаючи на висвітлення його роботи у ЗМІ, салон як і раніше користується популярністю і має чимало відвідувачів.

Відповідно до статистики, за 2018 рік на Волині офіційно зафіксовано лише 1 особу, яка займається проституцією. Про це під час чергового сесійного засідання облради, яке відбулося у середу, 12 лютого, у своєму зверненні заявив депутат Волиньради Володимир Кучер.

Читайте також: "Я хотів зробити басейн у Нововолинську і зробив", – Ігор Гузь (фото)

Депутат зазначив, що журналісти ТРК "Аверс", які проводили розслідування про діяльність салону інтимних послуг "Карамель", повідомили йому, що заклад досі діє. Більше того – на виклик журналістів поліція належним чином, з його слів, не відреагувала.

"Можливо, поліція боїться собі зіпсувати статистику, адже згідно з документами на Волині тільки 1 повія", – зазначив депутат.

Очільник прокуратури зазначив, що взяв інформацію до уваги. Також зауважив, що не всі випадки підпадають під кримінальне правопорушення, адже деякі є адміністративними.

Як повідомили журналісти, вчора після півночі до салону "Юнона" (неофіційна назва "Карамель"), який знаходиться на вулиці Лесі Українки та надає інтимні послуги завітали журналісти.

У приміщені закладу знаходилися приблизно 8 дівчат разом з клієнтами. У салоні нелегально діє сауна, продають алкогольні напої. Жодних дозвільних документів на місці не було. Журналісти зазначають, що працівниці втікали із закладу та ховали клієнтів.

Журналісти викликали поліцію, проте слідчо-оперативна група відмовилася проводити будь-які слідчі дії, бо це – приватна власність.

Правоохоронці не оглянули заклад, не з’ясували на основі яких документів він працює, що за жінки у ньому працюють і які послуги надають.

На Волині прийняли головний фінансовий документ на 2020 рік

У Волинській обласній раді прийняли проект бюджету на поточний рік.

Про це стало відомо під час чергового сесійного засідання у середу, 12 лютого.

Читайте також: Розпочався демонтаж центрального паркану на Старому ринку (фото, відео)

Голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Михайло Імберовський подякував активним депутатам, які долучилися до формування бюджету області.

Голова облради Ірина Вахович зазначила, що ще протягом п'яти днів будуть вносититися технічні правки до фінансового документу, після чого він буде оприлюднений на сайті.

"Наадіюся, до кінця місяці ми будемо ще раз засідати, аби правильно розподілити наші кошти на благо краю", – зазначила Ірина Вахович.

Згідно головного фінансового документу Волині на поточний рік доходи обласного бюджету визначені у сумі 2 724 018 994 гривень та видатки у сумі 2 719 489 794 гривень.

"За" відповідне рішення проголосувало 47 депутатів.

З карти України можуть зникнути декілька волинських міст

Кабмін подав у Раду проєкт закону про засади адміністративно-територіального устрою України. Законопроєкт передбачає, що місто повинно мати понад 20 тисяч населення, селище – 5 тисяч і більше, а село – менше ніж 5 тисяч населення.

Проєкт уточнить поняття адміністративно-територіальних одиниць в Україні. А також закріпить за урядом права утворення і ліквідації адміністративно-територіальних одиниць, встановлення і зміна їх меж, про це йдеться у законопроєкті №2804 від 24.01.2020 на сайті Верховної Ради України.

За Кабміном залишиться право визначати, яка кількість жителів необхідно для того, щоб населений пункт вважався містом, чи в місті утворювалися райони.

Отже, щоб населений пункт називався містом, необхідно, щоб в ньому було не менше 20 тисяч жителів, які проживають переважно в спорудах компактної забудови, а також промислові і переробні підприємства, підприємства комунального господарства і розвинена соціальна комунальна і транспортна інфраструктура.

Читайте також: Освітні заклади Волині отримали керівників

В результаті, такі міста Волинської області, як Берестечко, Горохів, Камінь-Каширський, Ківерці, Любомль, Рожище та Устилуг можуть втратити свій статус.

Повідомляється, якщо населений пункт з чисельністю не менше 5 тисяч жителів буде складатися з переважно садибної забудови, а також мати залізничні вузли, гідротехнічні та інші споруди, такий населений пункт може називатися селищем. Інші ж вважатимуться селами. Один або кілька населених пунктів можуть об'єднатися в громаду. А об'єднання громад із загальною кількістю не менше 150 тисяч жителів буде вважатися районом. Область буде складатися з районів.

У законопроєкті також хочуть закріпити порядок перейменування населених пунктів. Місцева рада повинна буде звернутися зі спеціальним поданням в Кабмін, той підготує проєкт рішення для Верховної Ради, а вона повинна буде проголосувати за нього.

А ось для перейменування громад рішення Ради не буде потрібно, Кабмін зможе це зробити сам після звернення органів місцевого самоврядування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook