Скандально відомий екс-регіонал Ігор Волошенюк, котрий запам’ятався волинянам чималою кількістю темних справ, намагається потрапити до лав депутатів Волинської обласної ради під прапором "улюбленої" Аграрної партії. Компанію "любителю землі" складають його "колеги-регіонали" Іван Смітюх та Андрій Мельник.

Читайте також: Екс-регіонали хочуть незаконно захопити владу у Торчинській ОТГ

У списках кандидатів у депутати до Волинської обласної ради теперішні "аграрники" займають перші місця: Ігор Волошенюк – №6, Іван Смітюх – №1 та Андрій Мельник – №2. Але ж не все так гладко у біографіях "трударів".

Нещодавно голова "Аграрної партії" Волошенюк вляпався у гучний скандал. Він разом зі своїми посіпаками намагався роздерибанити 920 гектарів державної земліна території Баківцівської сільської ради. Але, господарський суд наклав арешт на ці ділянки та заборонив сільраді ухвалювати будь-які рішення щодо цієї землі.

Нагадаємо, під час жнив, у липні 2014 року, на території Одерадівської сільської ради "регіонал-перевертень" Волошенюк здійснив наїзд власним автомобілем на представника СГТзОВ "Україна" Ігоря Панчука, який намагався вивести в поле зернозбиральні комбайни. Після чого конфлікти між ними відбувалися щодня. Але найбільша сутичка виникла16 липня. Тоді посеред ночі відбулося справжнє побоїще. В період з 01 до 03 години в с. Сьомаках Луцького району біля ставка Ігор Волошенюк разом з групою невідомих осіб, на обличчях яких були захисні маски, застосували пістолети, рушниці та вчинили напад на комбайнера СГ ТзОВ "Україна" Рижка Сергія Миколайовича та інших працівників цього товариства. А передувало цьому рейдерське захоплення майна СГТзОВ "Україна" та переоформлення на іншу структуру – ТОВ "Баїв-Україна". Ігор Волошенюк брав в цьому безпосередню участь в якості начальника охорони "Баїв-України". Тоді за це відкрили кримінальну справу за ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, бланків) та ч. 1 ст. 209 КК України (відмивання брудних грошей).

До слова, це був не перший інцидент, де Волошенюк поводився не просто жорстко, але й жорстоко. До прикладу, в січні 2012 року тодішній голова Луцької районної ради, він же голова районного осередку Партії регіонів Ігор Волошенюк, вчинив збройний розбійний напад на водія Руслана Габреля – чотири рази вистрілив у нього з пістолета, рукояткою розбив обличчя і голову, переламав вилицю, контузив праве око, пошкодив спину, наніс інші ушкодження. Медики констатували в Руслана побої середнього ступеня тяжкості. А трапилось все тому, що водій відмовився вчиняти аферу, затіяну Ігорем Волошенюком – не захотів віддавати йому машину з імпортним товаром.

Додамо, що свого часу Ігор Волошенюк працював міліціонером.  Але за незаконні операції з ввезення і оформлення автомобілів його взяли на гарячому оперативники Львівського УБОЗу.

Щоб не сідати до тюрми, прикинувся психічно хворим, аби потрапити в "дурку". Тож його у тій резонансній справі визнали неосудним. "Пришестя" на трон Януковича дивним чином зцілило Ігоря Волошенюка – він очолив "регіоналів" Луцького району і став головою райради.

Читайте також: Аферисти та родичі: кого веде "Слуга народу" на місцеві вибори на Волині

Що стосується іншого кандидатаІвана Смітюха – то він теж перебував у лавах Партії регіонів, увійшовши до складу фракції ПР у Волинській обласній раді та депутатської групи "Рідна Волинь", підконтрольної призначеному Віктором Януковичем на посаду голови Волинської ОДА Борису Клімчуку.

Крім того, в епоху президентства Віктора Януковича Іван Смітюх теж був призначений Віктором Федоровичом – на посаду голови Ковельської райдержадміністрації, а також керував  приватним сільгосппідприємством на Ковельщині, яке "вляпалось" у скандал ізмасовим отруєнням бджіл.

Його ж рідний брат Григорій Смітюх "знеславився" тим, що під час Революції гідності на одній із акцій АнтиМайдану закликав в Україну Путіна, аби той прийшов на допомогу "нуждающімся в паддєржкє…"

Андрій Мельник! Свого часу він уже був депутатом Волиньрадивід Партії регіонів, але склав свої повноваження. Так він був одним з активних партійців політичної структури президента Януковича ще з 2002 року. Був завідувачем відділу по роботі з молоддю Волинського обласного відділення Партії регіонів.

Окрім того Андрій Мельник вляпався в скандал: журналісти опублікували записи, на яких він вчив членів дільничних виборчих комісій фальсифікувати вибори на користь партії Януковича. Зі знанням справи депутат-юрист пояснював працівникам, як "правильно" рахувати голоси і що "нічого страшного в цьому немає". Тоді колеги називали його за особисті якості "недоумком", "істеричкою" та "шісткою" через низькі моральні якості та бажання вислужитись.

Але, не дивлячись на всі свої промисли, Волошенюк і Ко все ж надіються на милість виборців, яких, до слова, колись він уже намагався "купити" за комбікорм та курчат, і потрапить до лав депутатів Волинської обласної ради, аби й надалі прокручувати свої темні справи та залишити волинян ні з чим.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook