Обдурені клієнти та спонсори скаржаться у кіберполіцію на луцьку інстаблогерку-шахрайку, Ломом у голову та відрізане волосся: на Волині сталась масова бійка (фото, відео), У Волинській області послабили карантин, але не скрізь, Погуляйко забарикадовується?: перед Волинською облрадою без дозволу встановили шлагбаум (фото), Група волинських перевізників брала участь у перестрілці в Броварах, – ЗМІ (відео) – такими були головні новини Волині 29 травня.

Читайте також: На Волині викрали автомобіль, власник просить допомоги (фото)

Обдурені клієнти та спонсори скаржаться у кіберполіцію на луцьку інстаблогерку-шахрайку

Користувачі мережі Instagram почали збирати відгуки та інформацію про потенційно шахрайські дії луцької блогерки Катерини Якимчук, відомої під ніком @tattingkate. У мережі активно розшукують тих, кого блогерка обдурила, а дехто з користувачів повідомляє, що написав заяву в кіберполіцію на дії Катерини.

Розцінки та схема заробітку

Про Катю Якимчук з Луцька не чули, напевне, хіба ті, хто взагалі не має акаунту в Instagram або практично ним не користується. Дівчина, яка покинула навчання в університеті, завдяки соцмережі придбала собі Porsche і постійно вихваляється тим, що заробляє мільйони гривень. Вона розігрує на своїх сторінках айфони та автомобілі. А ще стверджує, що вчить людей заробляти реальні гроші. Дівчина розповідає про свій успіх, про те, як з кімнатки в гуртожитку переїхала у квартиру в новобудові, а потім – у власний будинок, як завдяки Instagram вона купила авто мрії.

У Катерини є власний фан-клуб постійних шанувальників, здебільшого це зовсім юні користувачі соцмереж, школярі та студенти. Вони не задумуючись кидаються на захист блогерки, якщо десь хтось про неї повідомить якусь негативну новину. Вони закидають повідомленнями і коментарями тих, хто наважився розповісти незаангажовані, не хвалебні враження про курси від Катерини.

Чим заробляє на життя блогерка? Починала Катерина з продажу солодощів власного виробництва. Потім було ще кілька "бізнесів". Але згодом вона наростила свій капітал на тому, що почала вчити інших заробляти. Причому вчить Катерина заробляти на гівах, тобто на розіграшах (гів – скорочення від слова giveaway, дослівно – "дешевий товар", "подарунок").

Читайте також: Керівник "Європейської Солідарності" Петра Порошенка на Волині не сплачує податки та забирає хліб у перевізників, – соцмережі

Схема має такий вигляд: ви купуєте у Катерини курси, де вас вчать організовувати розіграші, набирати спонсорів. Ціна від тисячі гривень (без зворотного зв’язку) і 2800 зі зворотним зв’язком (вас додають у чат підтримки). Потім ви починаєте свій розіграш. Щоб успішно стартувати, купуєте у Каті або двох її партнерів Діми та Ані рекламу розіграшу, і вона вам та вашим спонсорам забезпечує "прихід", тобто нових підписників.

Розцінки блогерки вже злили в мережу, можна тут розшукати і фрагменти її відеоуроків, або ж їх розшифровку. За один розіграш від своїх же учнів вона отримує від 4500 гривень.

Не всі учні задоволені уроками

"Вона розповідала, що навчить заробляти на організації гівів, а продала можливість стати менеджером з пошуку спонсорів. Вона надала чіткі схеми: є ось такі гіви, за якими ви можете шукати спонсорів, надсилаєте мені гроші, приз або гроші на приз, я рекламую, я обираю переможця", – пишуть колишні учениці.

Одного разу в Катерини у прямому ефірі був ляп – одна з учениць відверто написала: "Не ведіться на це. Є понад 200 людей, які купили в неї курси, а тепер не можуть повернути гроші". Як розповідають учасники того ефіру – блогерка вдала, що цього коментаря просто не було.

Читайте також: У Луцьку відкриваються дитсадочки, готелі, спортклуби та запускають громадський транспорт (деталі)

Ось лише частина відгуків: "Це афера, нічого нового я на курсі не дізналася"; "Брали один курс про гіви. Це маячня, створена суто для заробітку Каті. Вчить робити якісний контент, а знімає курси як-небудь"; "Не рекомендую мати справу"; "Я особисто купила гів на мільйон, у якому мало бути щось реальне, те, що допоможе та навчить нас заробляти. Нас багато повелось і оплатили шалені гроші... Нам дали не надсекретну інформацію про гіви (її повно в Google), чисто вода-водища".

Ломом у голову та відрізане волосся: на Волині сталась масова бійка (фото, відео)

29-го травня близько опівдня на мікрорайоні Шахтарському у Нововолинську відбулася сутичка між компаніями.

Конфлікт стався у дворі будинку № 1. Як розповіли свідки події, від ранку на лавці сиділа компанія з двох чоловіків та двох жінок, розпиваючи спиртні напої. Згодом до них під’їхав автомобіль Жигулі, в якому були водій та пасажирка.

З автівки вийшов чоловік та ломом наніс удар в голову одному з чоловіків з компанії. Той впав на асфальт, а коли піднявся, дістав ніж та у відповідь накинувся на нападника. Друзі чоловіка, який отримав удар в голову, накинулися на водія автівки.

Читайте також: На Волині затримали вантажівку з контрабандою вартістю понад два мільйони

З автомобіля вискочила пасажирка і почала захищати чоловіка, з яким приїхала. Дві жінки, які відпочивали в компанії, приєдналися до бійки. Пасажирці відрізали шмат волосся, вона зачинилась в автомобілі. Компанія потрощила Жигулі, ломом побила лобове скло та намагалась виламати двері.

Очевидці викликали поліцію та "швидку". Чоловіка, який отримав удар в голову, забрали медики екстренної допомоги.

На місці працювала слідчо-оперативна група.

У Волинській області послабили карантин, але не скрізь

У Волинській області дозволили послабити карантин, але не скрізь. У деяких регіонах Волині карантинні вимоги залишаться.  

Не послаблять карантинні вимоги у у Ковелі, Ковельському районі та Олиці Ківерцівського району.

Як зазначили на брифінгу, ситуація на території Волинської області покращилася, що дозволило прийняти рішення про послаблення карантинних норм від сьогодні, 29 травня.

Читайте також: На Волині чоловік тривалий час знущається зі своєї сім'ї

В ОДА зазначили, що послаблення не стосуються Ковеля, Ковельського району та Олики, де ще простежуються критичні показники захворювання коронавірусом.

Отже, з 29 травня дозволено проведення спортивних заходів без глядачів (до 50 осіб), релігійних заходів із дотриманням дистанцій, можуть працювати готелі, можна запускати нерегулярні перевезення у міському, приміському, міжміському та обласному сполученнях, дозволяється відвідування закладів освіти.

Погуляйко забарикадовується?: перед Волинською облрадою без дозволу встановили шлагбаум (фото)

Команда голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка, яку на Волині встигли охрестити "луганським десантом", продовжує покращувати життя волинян. Після встановлення обмежувальних турнікетів вирішили "закріпити успіх" і поставити шлагбаум перед центральним входом, заїзд до якого заборонений.

Перед будівлею Волинської обласної ради, в якій знаходиться і Волинська облдержадміністрація, встановили шлагбаум, який відмежовує проїзд до центрального входу. Ні в профільного департаменту міської ради, ні в обласної ради погодження ОДА не отримала.

Шлагбаум почали встановлювати ще зранку. Зазначимо, що в’їзд туди і так заборонений, про що сповіщає знак "3.21".

Читайте також: На Волині коронавірусом захворіли журналістка та працівник держпродспоживслужби

Будівля – власність обласної ради і перебуває на балансі комунальної установи "Управління будинком Волинської облради". Його очільник Ігор Баранчук зазначив, що за жодним погодженням – усним чи письмовим – облдержадміністрація до нього не зверталась. Ні у випадку встановлення шлагбаума, ні тоді, коли інсталювали обмежувальні турнікети.

Земельна ділянка поблизу будівлі – міська, відтак погодження на встановлення мали б дати в департаменті ЖКГ Луцької міської ради. Його очільник Микола Осіюк каже, що останнім часом ОДА не зверталась за відповідним погодженням, а департамент не давав дозвіл на встановлення.

Реформи від команди Погуляйка: "парадний вхід" в ОДА, турнікети, шлагбауми

Одна з найбільш видимих справ команди Юрія Погуляйка (окрім скандалу з вимаганням "відкатів", гучних звільнень волинян та хамського ставлення до журналістів і підлеглих) – "реформування" будівлі облради, в якій знаходиться ОДА. Після призначення Погуляйка тут відкрили широкий центральний вхід, урочисто встеливши його килимами. Подбали і про безпеку – без погоджень з власниками будинку встановили турнікети.

Все для того, щоб високе керівництво долало мінімум перешкод, дістаючись робочого місця. Адже вже згодом прямо перед центральним входом очевидці фіксували дорогий позашляховик Volkswagen Toureg, який заїхав під знак "Проїзд заборонено".

До слова, таким автомобілем користується голова ОДА Юрій Погуляйко.

Читайте також: За кермом учбової автівки виявили п'янючого інструктора луцької автошколи (фото)

Вочевидь, на цьому реформи і "зміни життя на краще" для волинян тимчасово закінчились, тому все що залишається – чекати. Чи якісних змін в житті області, чи кадрових змін у Волинській ОДА – покаже час.

Група волинських перевізників брала участь у перестрілці в Броварах, – ЗМІ (відео)

Підозрюваних у стрілянині в Броварах, яку вранці вчинили через розподіл автобусних маршрутів на столицю, сьогодні відловлюють цілий день. 

"Відомо про сотню учасників жорстких розбірок, однак затримали трохи більше двадцяти. Половину у самих Броварах, а решту на Житомирщині та при в'їзді у Вінницю. Чоловіки їхали у білому джипі. 

Як встановило слідство, бійцівська група складалася з мешканців різних областей. До Броварів, навіть, приїхала група з Волині, а це пів тисячі кілометрів, а ще у розшуку близько 80 учасників стрілянини", – йдеться у матеріалі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook