Відомий луцький активіст побив працівницю муніципальної варти (фото, відео), Стало відомо, коли у Луцьку запрацюють непродовольчі ринки, У Луцьку невідомий посеред вулиці влаштував стрілянину, двоє людей поранені, Спалах коронавірусу у релігійній громаді на Волині: кількість інфікованих різко збільшилась, серед них – діти, Луцькі базарники спровокували масову бійку, наїхавши на людей машиною, є постраждалі (фото, відео) – такими були головні новини Волині 15 травня.

Читайте також: Через ремонт дороги на Волині на декілька днів обмежать рух транспорту

Відомий луцький активіст побив працівницю муніципальної варти (фото, відео)

Скандальний активіст Сергій Рижков, під час чергових суточок на Центральному ринку в Луцьку, зініційованих базаринкамив процесі демонтажу незаконних споруд, вдарив ногою в спину працівницю муніципальної варти. Окрім того він збирав на околиці цеглу, якою намагався пошкодити евакуатор.

В Рівненському апеляційному господарському суді завершився розгляд справи щодо правої сторони Центрального ринку. Як і в першій інстанції, перемога залишилась за Луцькою міською радою.

У зв’язку із цим 15 травня о 16:00 годині відбулося засідання позачергового виконкому, під час якого члени виконавчого комітету ухвали рішення про знесення незаконно встановлених контейнерів на Центральному ринку, які належали фірмі "Скорпіон-сервіс". Зокрема, йдеться про 9 металоконструкцій на першій лінії безпосередньо перед самим ринком.

Близько 16:30 того ж дня розпочався примусовий демонтаж незаконних споруд на території ринку. Утім, традиційно, базарники почали провокувати конфлікт, щоб перешкодити демонтажним роботам.

Читайте також: "Ми самі культивуємо супербактерії": луцький лікар розповів про небезпеку безконтрольного вживання антибіотиків

Намагаючись завадити вивезенню демонтованих контейнерів, один із підприємців Центрального ринку заблокував своїм автомобілем вантажівку. Коли муніципали спробували виштовхати її з тротуару, той вскочив в машину і поїхав на людей. У результаті почалась масова бійка.

"Дівчата, які є інспекторами муніципальної варти, вели зйомку подій, що мали місце на Центральному ринку, у зв’язку з прийнятим сьогодні, 15 травня, рішенням виконкому про демонтаж де’вяти споруд. Ці земельні ділянки з різними кадастровими номерами раніше перебували у користуванні фірми "Скорпіон-сервіс". Під час заходів наші дівчата перебували у форменому одязі з відповідними нашивками, шевронами та жетонами", – розповідає очільниця муніципалів.

З її слів, одній із працівниць мунварти, Іванні Маїло, так званий місцевий активіст Сергій Рижков, який не має жодного відношення до Центрального ринку, зі стрибка наніс удар ногою у спину. "Окрім того ця особа вибила у Іванни камеру та нанесла тілесні ушкодження лівій кисті руки. Унаслідок цього дівчина отримала забій та розтягнення зв’язок", – обурюється Юлія Сиротинська.

Читайте також: У психлікарні на Волині – масовий спалах коронавірусу, інфіковані пацієнти та медперсонал

Натомість, помірявшись силою із тендітною жінкою, вищезгаданий активіст зробив спробу пошкодження маніпулятора, який здійснював навантаження демонтажних об’єктів. Він збирав цеглини на території, де здійснювався демонтаж, розкладав їх на гідравлічну систему, пробув виривати систему, яка керувала стрілою. Разом із тим Рижков розкладав цеглини на так звану "шию", із допомогою якої тримається кабіна маніпулятора та стріли.

"Цей громадянин вибив із рук двох наших працівниць камери, що перебувають у власності департаменту. Ці камери є досить дороговартісними. Вони наділені спеціальними функціями, що допомагають інспекторам з паркування проводити денну та нічну зйомку, а також знімати відео за несприятливих погодних умов чи при яскравому світлі", – акцентує очільниця муніципальної варти Луцька.

Посадовиця зазначила, що, окрім усього вищезазначеного, на відео зафіксовані моменти, як Рижков психологічно впливав та підбурював до провокативних дій чоловіка, який, перебуваючи за кермом автомобілю ВАЗ, здійснив наїзд на людей і працівників департаменту муніципальної варти та поліції, у тому числі на одного із заступників начальника Луцького міськвідділу поліції.

Читайте також: Повідомили, коли в Луцьку запрацює громадський транспорт та садочки

"У наших працівників подерті руки, щоки. У 12 чоловік роздерта форма – штани та куртки, зірвані та пошкоджені металеві жетони та шеврони. На трьох працівників здійснено наїзд. Окрім того, базарники блокували роботу техніки, із допомогою якої здійснювали демонтаж. Як ви розумієте, це чергові збитки для міського бюджету. Наші ІТ-шники пробують із розбитих камер, які не підлягають відновленню, хоча б дістати відеоматеріали, що могли б послугувати доказами у справі", – каже Юлія Сиротинська.

Насамкінець, вона зауважила, що працівниці ринку кидалися битися й до іншої представниці муніципальної варти Наталії Віктор, яка наразі перебуває у шоковому стані. Їй вкололи заспокійливе і відвезли додому під нагляд батьків, із якими вона наразі проживає. "Сподіваємось, що не доведеться викликати швидку допомогу", – додала Сиротинська.

Стало відомо, коли у Луцьку запрацюють непродовольчі ринки

Депутати Луцької міськради прийняли рішення, яким дозволили працювати непродовольчим ринкам. Але цей документ вступить у дію лише після опублікування відповідної постанови уряду. Про це стало відомо сьогодні, 15 травня, під час позачергового дистанційного засідання сесії Луцької міської ради.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк зазначив, що дане рішення Луцької міськради приймається відповідно змін внесених до постанови Кабінету Міністрів, якими уряд дозволив роботу непродовольчих ринків. Відповідно, такі рішення мають бути прийняті місцевими радами.

Секретар Луцькради Григорій Пустовіт зауважив, що принятим рішенням міськрада надає дозвіл підприємцям готуватися до відкриття. Офіційно приступити до торгівлі можна буде тоді, коли зміни до постанови Кабміну будуть офіційно оприлюднені.

"Ми не хочемо, щоб у наших підприємців, які працюють на ринку, склалося враження, що депутати їм не дають працювати. Ми навпаки робимо безприцендентний крок і приймаємо рішення раніше, ніж з'явилася постанова кабміну. Але ми не можемо йти на випередження, тому чітко кажемо, що дане рішення вступить у дію лише тоді, коли буде опубілковане рішення Кабінету Міністрів. Після цього наше рішення атоматично вступає в дію і дозволяє підприємцям приступити до торгівлі", – зазначив Григорій Пустовіт. 

Читайте також: Мама померлого від COVID волинянина після смерті сина вільно ходить громадськими місцями

Крім того, він додав, що особисто спілкувався з підприємцями, коли вони мітингували і приходили до Луцької міської ради.

"Я сказав, що закону порушувати не буду, але пообіцяв, що як тільки буде відповідний закон, за нами затримки не буде. Але ми йдемо на випередження. Це наш крок партнерства і підтримки підприємців. Ми просто хотіли зробити гарний жест для наших підприємців у межах закону", – зазначив Пустовіт.

У Луцьку невідомий посеред вулиці влаштував стрілянину, двоє людей поранені

У Луцьку на проспекті Президента Грушевського у ніч з 8 на 9 травня між компаніями виник словесний конфлікт, який закінчився стріляниною.

Непорозуміння виникли між компанією у складі дівчина та двох чоловіків, які перебували у стані алкогольного сп'яніння, і двома невідомими чоловіками. Конфлікт переріс у нанесення тілесних ушкоджень, а пізніше один з чоловіків, у компанії яких була дівчина, застосував травматичну зброю.

Внаслідок стрілянини двоє чоловіків отримали поранення.

Наразі чоловіка, який застосував зброю та інших учасників події розшукують. Проводяться слідчі дії.

Спалах коронавірусу у релігійній громаді на Волині: кількість інфікованих різко збільшилась, серед них – діти

У селищі Череваха, що у Маневицькому районі виявили коронавірус у підлітків.

Як зазначила лікар, наразі кількість хворих на коронавірус у селищі – 22 особи, серед яких троє дітей. Захворювання у них підтвердили методом ПЛР-тесту. Повідомляється, що всі, хто інфікувався відвідували церкву християн віри євангельської, де хворобу було підтверджено у пресвітера церкви.

Читайте також: Скандальний ексректор СНУ зайнявся черговим сумнівним проектом

Надалі поширення інфекції відбулось по сім’ях. На сьогодні на стаціонарному лікуванні знаходиться 9 осіб, 13 – на амбулаторному.

Луцькі базарники спровокували масову бійку, наїхавши на людей машиною, є постраждалі (фото, відео)

У Луцьку на Центральному ринку один із підприємців заблокував своєю автівкою вантажівку, намагаючись завадити вивезенню демонтованих контейнерів. Коли муніципали спробували виштовхати її з тротуару, той вскочив в машину і поїхав на людей. В результаті почалась масова бійка.

Нагадаємо, на виконання рішення виконкому Луцької міської ради сьогодні розпочали демонтаж 9 кіосків, які тут розміщені незаконно. МАФи знаходяться на двох ділянках, раніше орендованих компанією "Скорпіон-Сервіс", однак у грудні минулого року закінчився термін договору оренди і ділянки було повернуто в комунальну власність.

Власників кіосків двічі попереджали – у грудні і в січні. Також на кіосках були розміщені наклейки про демонтаж.

Читайте також: У районі на Волині виявили нові випадки захворювання COVID-19

З самого початку демонтажу намагались завадити базарники. Водій автомобіля ВАЗ 2101 припаркував його прямо перед вантажівкою, на яку помістили демонтовані контейнери ще до того, як авто мало виїжджати. Аби розблокувати рух вантажівки, ВАЗ спробували виштовхати, проте водій поїхав на людей. Почалась масова бійка за участі базарників, муніципалів та поліції.

Відповідно до попередньої інформації постраждалі є як серед муніципалів, так і серед базарників.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook